Nieuws
Corona-proof

Glasoppervlakken kunnen worden voorbehandeld zodat ze bacteriën en virussen geen kans bieden om te overleven en er geen vuillagen ophopen. Zo wordt glas ‘Corona-proof‘. Dat blijkt uit onderzoek van het Glass Technology Forum van de VDMA dat circa 3.300 Duitse en andere Europese machinebouw- en installatiebedrijven vertegenwoordigt. Het gaat om exportgerichte, middelgrote bedrijven die werk bieden aan ongeveer vier miljoen mensen in Europa, waarvan alleen al een kwart in Duitsland.

De laatste werkgroep van het Glass Technology Forum heeft zich beziggehouden met onderzoek naar glasoppervlakken en hun specifieke eigenschappen. Deze staan ​​permanent onder invloed van hun omgeving en niet alleen door weersinvloeden en luchtverontreiniging. Overal waar mensen met glasoppervlakken in aanraking komen, laten ze sporen achter en dus ook virussen en bacteriën. Een speciale coating kan voorkomen dat ze op het oppervlak overleven.

In de nieuwe Glas in Beeld (#3 – juni 2021) die deze week verschijnt, lees je het volledige artikel. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.