Productnieuws
FINEO vacuümglas

AGC Glass Europe en Schüco zijn een strategische samenwerking aangegaan op het gebied van FINEO vacuümglas. De bedrijven werkten al samen maar gaan nu als partners verder om gezamenlijk knowhow en technische expertise te ontwikkelen. Ook willen ze meer synergie bewerkstelligen op het gebied van onderzoek. Doel: de ontwikkeling van oplossingen op het gebied van beglazingen met vacuümisolatie en aluminiumsystemen bevorderen.

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de duurzaamheid en toekomstbestendigheid van gebouwen. Slimme en innovatieve technologieën en materialen worden alsmaar belangrijker. Dit omvat onder meer het gebruik van glas met vacuümisolatie in kozijnen en gevelsystemen.

Strategisch partnerschap

Karl Stefan Dewald, hoofd van de businessunit Gevels bij Schüco, licht het strategische partnerschap toe. ‘In AGC Glass Europe hebben we de ideale partner gevonden om ons te helpen aan de toekomstige eisen van de markt en de klanten te voldoen.’ Serge Martin, CEO FINEO Glass, bevestigt dit. ‘Wij zijn zeer vereerd met dit partnerschap, aangezien Schüco staat voor systemen in het hoge segment en een leidende positie inneemt op de markt. Doordat zij FINEO als innovatief product omarmen, creëren wij een kans voor ons beiden. We zijn ervan overtuigd dat we de markt uitstekende oplossingen kunnen bieden. Hierbij gaan hoge prestaties, duurzaamheid en ontwerp hand in hand gaan.’

Koploper met FINEO vacuümglas

AGC Glass Europe zet met FINEO vacuümglas vol in op innoverende technologie. De slanke beglazing (vanaf 6 mm dikte) levert volgens het bedrijf ‘ongeëvenaarde thermische en akoestische prestaties en een hogere lichttransmissie’. De Schüco Group behoort tot de koplopers in technologisch hoogwaardige geveloplossingen. De gevel- en raamsystemen van Schüco met FINEO voldoen voldoen volgens de twee ‘dankzij de slanke constructie en het geringe gewicht aan de hoogste comfort- en ontwerpeisen. Dankzij optimale prestaties ten aanzien van thermische isolatie en de onbeperkte recyclemogelijkheden van FINEO wordt ook voldaan aan de eisen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing.’

Lees ook onze eerdere berichten over FINEO vacuümglas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.