Productnieuws
gelakt glas

AGC Glass Europe heeft haar Lacobel en Matelac glascollectie uitgebreid. ‘Meer dan ooit inspireert gelakt glas tot een hoge mate van creativiteit op het gebied van interieurdecoratie’, zegt AGC hierover. De nieuwe kleuren in de Lacobel en Matelac serie zijn ontwikkeld door de AGC Deco Academy. Decoratiespecialisten en professionals van AGC van over de hele wereld kwam in deze workshop bijeen. Het resultaat is volgens AGC ‘een uniek palet aan trendy kleuren, zowel glanzend als mat, samen met vier exclusieve en inspirerende lifestylethema’s.’

Onbegrensde creativiteit

De serie Lacobel gelakt glas is uitgebreid met negen nieuwe glanzende kleuren. Het Matelac assortiment, de gematteerde versie, heeft vijf nieuwe kleuren. Lacobel is nu verkrijgbaar in 24 kleuren en Matelac in vijftien kleuren. Tien kleuren zijn verkrijgbaar in beide versies. Daarnaast heeft AGC vier lifestylethema’s ontwikkeld, elk daarvan komt tot uiting in verschillende combinaties van kleuren en materialen, die daar het best bij passen. Het doel? De deskundigheid van AGC op het gebied van glas en kleur beschikbaar maken voor architecten, ontwerpers en meubelfabrikanten. Dit door hun lifestylethema’s aan te reiken om zo hun opdrachtgevers te inspireren.

Vier lifestylethema’s gelakt glas

De vier lifestylethema’s zijn minimalistisch, natuurlijk, traditioneel en bruisend. Het minimalistische thema komt terug in Blue Ice, White Traffic en White Extrasoft. Volgens AGC ‘eigentijdse en subtiele tinten, die naadloos samengaan met steen en keramiek voor een gevoel van ruimte, rust en puurheid.’ Natuurlijk: Pink Nude, Green Safari en White Pearl zijn aardse, natuurlijke kleuren die in combinatie met ruw hout of kurk zorgen voor een warme, harmonieuze omgeving. Traditioneel: Blue Vintage, Green Artichoke en de Silver kleuren zijn rijke, klassieke kleuren en verfijnde accenten, die kunnen worden versterkt met materialen zoals donkere houtsoorten en marmer. Bruisend: Yellow Yuzu, Orange Tangerine en Green Teal zijn intense, heldere tinten die in combinatie met hars of beton een origineel effect geven.

MyColour by Lacobel/Matelac

MyColour by Lacobel/Matelac is een exclusieve service van AGC, die speciaal is bedoeld voor architecten en interieurstylisten. Zij kunnen hiermee een kleur op maat laten maken, die bij hun ontwerp past.

Lees al onze berichten over AGC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.