Nieuws
structurele siliconenbeglazing

De vierzijdige toepassing van structurele siliconenbeglazing heeft het stedelijke landschap behoorlijk veranderd. Als ’s werelds grootste leverancier van bouwsiliconen is Dow een pionier geweest in het ontdekken van de multifunctionele mogelijkheden van siliconen en het introduceren van nieuwe innovaties in de bouwsector. Dit jaar markeert de vijftigste verjaardag van één van die innovaties: de baanbrekende toepassing van vierzijdige structurele siliconenbeglazing (SSG) uit 1971. 

Vóór de jaren zestig waren mechanische bevestigingen vereist om glas aan het raamwerk van een gebouw te bevestigen. Vervolgens werd in de jaren zestig tweezijdig SSG geïntroduceerd, gevolgd door Dow’s vierzijdige SSG in de jaren 70. Hierdoor kregen architecten en bouwers de mogelijkheid om glazen wanden ononderbroken uit te voeren.

Grenzen verleggen

‘Al meer dan vijftig jaar werken we samen met professionals in de bouw- en constructie-industrie om innovatieve en ambitieuze ontwerpen tot leven te brengen met onze siliconen structurele beglazingstechnologieën.’ Dat zegt Jean-Paul Hautekeer, Global Marketing Director for Building & Infrastructure bij Dow. ‘Omdat architecten en bouwers vandaag de reis naar veiligere en duurzamere constructies voortzetten, zijn we er trots op om met hen samen te werken om onze stempel te drukken in de steden van morgen. We kijken uit naar de volgende vijftig jaar waarin we de grenzen verder zullen verleggen met onze siliconen structurele beglazingsproducten.’

Vijftig jaar bewijsvoering siliconenbeglazing

Een halve eeuw ervaring met structurele siliconenbeglazing zorgt ook voor de noodzakelijke bewijsvoering van de duurzaamheid van siliconen verbindingen. Veel landen, waaronder Nederland, eisen voor een constructie een minimale levensduur van vijftig jaar. Lijmtechnieken hebben echter nog maar een relatief korte historie en het was dus ook niet mogelijk praktijkvoorbeelden met de gevraagde levensduur te presenteren. Verlijmde constructies dienden (en dienen) dan ook altijd mechanisch te zijn geborgd. Dow Corning put nu echter uit een vijftigjarige geschiedenis en toont daarmee dat lijmen werkt, ook conform de regelgeving, zoals die van de ‘European Technical Approval Guideline (ETAG) 002’. 

structurele siliconenbeglazing

Over Dow

Dow exploiteert 106 productielocaties in 31 landen en heeft ongeveer 35.700 mensen in dienst. Het concern behaalde in 2020 een omzet van ongeveer 39 miljard dollar. Dow Building & Infrastructure is onderdeel van Dow Consumer Solutions. Het programma structurele siliconenbeglazing wordt onder de naam DOWSIL op de markt gebracht. 

Lees alles over structurele siliconenbeglazing op onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.