Productnieuws
extra helder glas

Extra helder glas is floatglas met een laag ijzergehalte waardoor het minder ‘groen’ is en nog transparanter. Het ‘low-iron’ glas wordt veel gebruikt door architecten en ontwerpers bij projecten waar meer helderheid en optimaal zicht wordt gevraagd. Het extra helder glas van AGC Flat Glass Europe heet Planibel Clearvision. Met de introductie van twee nieuwe dikten, 15 en 19 millimeter, is Clearvision nu verkrijgbaar in dikten variërend van 3 tot 19 millimeter. Dit biedt ontwerpers en meubelmakers meer ontwerp- en productievrijheid.

Speciale technologie extra helder glas

Planibel Clearvision wordt geproduceerd in Boussois, Frankrijk (3 tot 12 mm) en in Cuneo, Italië (4 tot 19 mm). Bij de productie maakt AGC gebruik van een speciale technologie om te zorgen voor een volkomen gelijkmatige dikte. Die gelijkmatigheid is cruciaal om het extra helder glas gemakkelijker te verwerken, zoals verzagen en lamineren. De extra-heldere, neutrale kleur van het product is in alle dikten hetzelfde. 

Cradle to Cradle

Meer dan 75% van AGC’s producten draagt het Cradle to Cradle Certified Keurmerk. Planibel Clearvision beschikt over Cradle to Cradle Bronze. AGC motiveert haar keuze voor Cradle to Cradle aldus. ‘Onze nadruk ligt op het ontwikkelen van producten die tijdens hun levensduur een positieve impact hebben op het milieu. Door de Cradle to Cradle normen te volgen, kunnen we producten van hoge kwaliteit leveren en tegelijk mens en milieu beschermen. Ook ondersteunen we zo klanten bij hun maatschappelijk en vanuit milieuoogpunt verantwoorde aankoopbeslissingen.’

Lees al onze berichten over AGC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.