Nieuws
Nederlandse Bouwprijs
Winnaar uit 2019: Biosintrum.

De uiterste inschrijfdatum voor De Nederlandse Bouwprijs is op veler verzoek verlengd tot 1 september 2021. De oorspronkelijke einddatum voor inzenden kwam voor een aantal inzenders te vroeg. De jury heeft daarom besloten de inschrijftermijn te verlengen. 

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de Bouwprijs. ‘Er zitten werkelijk prachtige projecten tussen de aanmeldingen. Mijn jury-collega’s en ik gaan nog een hele klus hebben aan het aanwijzen van de winnaars’. Dat zegt juryvoorzitter prof. dr. Louise Vet. ‘Duurzaamheid is meer dan het verminderen van CO2-uitstoot. Het omvat ook circulariteit, om grondstoffen te behouden. En voor de leefbaarheid en de noodzakelijke klimaatadaptatie is herstel van biodiversiteit ook cruciaal. Uit de aanmeldingen die tot op dit moment binnen zijn blijkt al dat de bouw zich dit realiseert. Het zijn belangrijke drijfveren bij het realiseren van bouwprojecten.’ 

Drie criteria

De Nederlandse Bouwprijs is een initiatief van Stichting De Nederlandse Bouwprijs, die het bevorderen van de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de bouw én het stimuleren van het veelzijdige bouwtalent in Nederland tot doel heeft. De bouwnijverheid is volop in beweging. Digitale technologieën, alternatieve financieringsvormen en zeker ook de invloed van de eindgebruiker eisen een slagvaardige sector die snel en innovatief inspeelt op ontwikkelingen en wensen.De Nederlandse Bouwprijs speelt actief in op deze ontwikkelingen en is nog meer dan voorheen een maatschappelijk geëngageerde prijs. Het gaat hierbij niet om het bouwwerk of bouwproduct op zich, maar om wat het bijdraagt aan maatschappelijke doelstellingen. Deze bijdrage wordt afgemeten aan de criteria People, Planet en Profit. Tot de juryleden behoort Peter de Winter, hoofdredacteur van ArchitectuurNL en Bouwwereld, zustermerken van Glas in Beeld.

Inschrijven tot 1 september

De inschrijftermijn is verlengd tot 1 september om iedereen in staat te stellen een project aan te melden, binnen een van de vier categorieën: Gebouwen, Bouwmaterialen & -systemen, Civiele kunstwerken en Talent met toekomst. Op 10 november presenteert de jury de genomineerden. De uitreiking is in februari 2022 in de Jaarbeurs te Utrecht. In die week worden daar tevens de vakbeurzen VSK en GEVEL georganiseerd. 

Andere actuele bouwprijzen zijn de Glas Award en Nationale Schildersvakprijs. Van de eerste zijn de nominaties bekend. De inschrijftermijn voor de Schildersvakprijs sluit op 1 september.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.