Nieuws
Glasdesign
Sander Pieters (links) en Cock Weerd

‘De afgelopen maanden hebben Glasdesign en het eveneens Schiedamse Glasimpex een verregaande samenwerking gerealiseerd. Daarmee komt een surplus aan glasexpertise onder één dak. De mensen van Glasimpex zijn inmiddels verhuisd en hebben hun plek in de teams van Glasdesign gevonden. Van nu af aan zijn we daarom in staat om de markt nog beter te bedienen en hebben we (bijna) alle expertise in eigen huis waardoor wij met glas (bijna) alles kunnen maken.’

Met deze woorden kondigde DGA Sander Pieters van Glasdesign op LinkedIn de gestarte samenwerking met Glasimpex aan. Maar er is van veel meer sprake dan samenwerking tussen de Schiedamse bedrijven, blijkt na een belletje met Pieters. Zijn holding heeft per 1 juni de aandelen van Glasimpex overgenomen en de zes medewerkers, waaronder directeur Cock Weerd en constructeur Ron Kruijs, vullen het bestaande Glasdesign-team van elf mensen op kantoor en tien in de montage aan. Pieters: ‘We werkten in de praktijk al veel samen met het aluminiumbedrijf Aluned waar Glasimpex onderdeel van was. De markt is volop in beweging en je ziet dat bedrijven met mensen met kennis van de markt en producten het verschil maken. Daar bovenop komt dat we enorm groeien. Zo hebben we gekeken naar elkaars mogelijkheden en kwamen we tot de ontdekking dat we elkaar goed aanvullen.’

Synergie Glasdesign en Glasimpex

De samenwerking biedt allereerst veel synergie. Glasdesign is hoofdzakelijk actief in de grotere glasprojecten en aanbestedingen, terwijl Glasimpex juist sterk is in projecten die vaak te complex zijn voor andere bedrijven. ‘We kunnen beide goed combineren’, verduidelijkt Pieters. ‘Glasimpex onderscheidt zich in specials en kan nu ook een paar stappen verder gaan terwijl wij ons naast de grote projecten, zoals soms kilometers glasbalustrades, ook op de kleinere, maar vaak o zo uitdagende projecten kunnen richten.’ De orderportefeuille van beide bedrijven zit goed vol. Voorbeelden van lopende werken zijn het Amare in Den Haag (met een eigen ontwikkeld vliesgevelsysteem), de Cooltoren in Rotterdam (balustrades), vele Van der Valk Hotels (balustrades en badkamers) en de stations in Alkmaar, Geldermalsen en Driehuis (entrees en liften).

Beter in functie en expertise

Naast dat de bedrijven elkaar inhoudelijk aanvullen biedt de overname volgens Pieters voor de medewerkers ook de mogelijkheid beter tot hun recht te komen in hun functie en expertise. ‘Als je relatief klein bent, zoals Glasimpex met vier technische mensen, dan komt er natuurlijk dagelijks van alles op je pad. Dan is het lastig je te specialiseren. Bij ons kan dat wel. Zo is Cock sterk in het bedenken van oplossingen en die gaan verder dan glas alleen; denk aan aluminium en staalwerk in combinatie met glas. Ron is goed in techniek en geeft advies. Hij kan de verkoop ondersteunen, meedenken, voor de juiste berekeningsrapporten zorgen en offertes controleren. We waren al een paar maanden aan elkaar aan het snuffelen en hadden achter de schermen al projecten samen gerealiseerd. We hebben nu de volgende stap gezet en de bedrijven geïntegreerd’, aldus Pieters.

Beide bedrijven blijven vooralsnog actief onder hun eigen naam. De adresgegevens van Glasdesign blijven ongewijzigd en Glasimpex Schiedam BV is nu op hetzelfde adres gevestigd aan de Van Doornestraat 2, 3125 BL te Schiedam.

Glas Award

Zowel Glasdesign als Glasimpex zijn bekend met de Glas Award. Het eerste bedrijf is met het project Fietsenstalling KJ Plein te Den Haag genomineerd voor de Glas Award 2021 die op 16 september wordt uitgereikt. Glasimpex won in 2016 de Glas Award met het ‘Schijn-zwembad in Museum Voorlinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.