Glas in Video
Gebogen glas
Jack Kooijman (Rollecate) en Alex Nagel (Finiglas).

De drie enorme, gestapelde driehoeken van het in 2020 in gebruik genomen Hotel nhow Amsterdam RAI langs de A10 zijn van verre zichtbaar. Pas dichterbij blijken deze ten opzichte van elkaar gedraaide volumes op een slanke, ronde ‘sokkel’ met zonwerend gebogen glas te staan, afkomstig van Finiglas. De Pilkington Suncool 50/25 coating van de getordeerde volumes matcht prima met die van het gebogen glas, Guardian SN 51/28.

Rollecate is de gevelbouwer. Projectleider Jack Kooijman van Rollecate legt uit hoe belangrijk het is samen te werken met toeleveranciers die beschikken over een gestroomlijnde projectorganisatie. ‘Mijn taak als projectleider is alles te versimpelen, zodat het werk maakbaar is en de mensen het kunnen uitvoeren met een resultaat zoals opdrachtgever en architect het hebben bedacht. Daar horen ook toeleveranciers bij die doen wat ze beloven en kwaliteit leveren.’

Gebogen glas in video

In de video vertelt Kooijman dat strakke maatvoering het grote geheim is van het maken van gebogen glas.

650 kamers

Het iconische Hotel nhow Amsterdam RAI heeft 25 verdiepingen, 650 kamers en vele andere voorzieningen. Het ontwerp van OMA Architecten heeft de skyline van Amsterdam op een bijzondere manier verrijkt. Het ontwerp is gebaseerd op de uit de jaren zestig stammende reclamezuil, al even iconisch, dat op het voorplein van het RAI-complex staat. De 91 meter hoge hoteltoren ligt in de Groene Zoom, tussen het Randstadcomplex van de RAI en de snelweg A10. Het is de vierde vestiging van de nhow viersterrenketen, na Milaan, Berlijn en Rotterdam. Pleijsier Bouw is de aannemer.

Lees het volledige verhaal in Glas in Beeld #4 – september 2021. Nog geen abonnee? Kijk naar de mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.