Nieuws
FINEO-vacuümglas

AGC Glass Europe heeft een strategisch partnership gesloten Deceuninck, specialist in de ontwikkeling en productie van kunststof en aluminium raam- en deurprofielen. De overeenkomst behelst de toepassing van FINEO-vacuümglas in de profielsystemen van Deceuninck. Het gaat daarbij om kunststof en aluminium profielen Elegant en Decalu. De eerste systeemoplossingen zullen tijdens Polyclose te zien zijn op de stand van beide merken. 

AGC tekende eerder dit jaar een overeenkomst met Schüco. Deze strategische samenwerking heeft als doel oplossingen op het gebied van beglazingen met vacuümisolatie en aluminiumsystemen te bevorderen.

Twee werelden komen samen

Kozijn en raam enerzijds en glas anderzijds waren volgens AGC en Deceuninck tot voor kort twee aparte werelden. De laatste tijd slaan de fabrikanten en leveranciers van beide componenten echter steeds vaker de handen in elkaar om hoogwaardige totaaloplossingen aan te bieden. ‘Eind 2014 sloten we met AGC Glass Europe al een overeenkomst om gezamenlijk innovatieve oplossingen naar de markt te brengen. Door de jaren heen hebben we die goede samenwerking een paar keer verlengd en vooral ook versterkt’, vertelt Bernard Vanderper, Sales Manager Western-Europe bij Deceuninck. Met de ondertekening van een strategisch partnership zijn we een stap verder gegaan. We kunnen de Elegant kunststof- en Decalu aluminiumraamprofielen nu ook met FINEO-vacuümglas aanbieden. Onze R&D-afdeling heeft het dichtingsconcept voor deze verschillende reeksen specifiek aangepast. We kunnen de ultraslanke beglazing nu in onze profielen integreren. Dit zonder dat het ongeëvenaarde niveau van thermische en akoestische isolatie en lichttransmissie verloren gaat.’

‘Vacuümglas heeft de toekomst’

Stefan Lips, Sales Director FINEO bij AGC Glass Europe geeft aan dat de hedendaagse architectuur wordt gekenmerkt door grote glaspartijen. ‘Om tegemoet te komen aan de strengere eisen op het vlak van isolatie moeten we ook voortdurend onze beglazing verder ontwikkelen. Zo hebben we de stap gezet van dubbel naar driedubbel glas. Uiteraard heeft dat een gevolg voor de kosten, maar vooral ook voor het gewicht van raamsystemen, waardoor men stilaan de limieten bereikt die door het beslag gedragen kunnen worden. Daarnaast geldt het thema circulariteit niet alleen voor de profielen maar ook voor het glas. Met FINEO-vacuümglas bieden we een oplossing vanaf 6 millimeter dikte. Qua karakteristieken is het glas vergelijkbaar met en zelfs beter dan driedubbele beglazing, maar het telt slechts twee bladen. Deze beglazing gebruikt dan ook minder materiaal, is een stuk lichter én is bovendien ook 100 procent recyclebaar.’

Op Polyclose zullen de eerste resultaten van het partnership te zien zijn op de stand van beide bedrijven: Deceuninck (1400 en 1018) en AGC Glass Europe (1210).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.