Nieuws
veilig werken

Op woensdag 30 maart organiseren de brancheorganisaties Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland de zesde Bewust Veilig-dag. Bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud brengen op die dag bewust veilig werken extra onder de aandacht met diverse activiteiten. De slogan van dit jaar: We blijven erop hameren.

Belangrijke boodschap

Veilig en gezond werken is het hele jaar door een vast onderwerp voor bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud (BTO). Dat is niet voor niets; per jaar vinden er nog steeds te veel ongevallen plaats. De initiatief nemende brancheorganisaties blijven daarom hameren op veilig en gezond werken. ‘Het hele jaar door werken we met onze collega’s aan producten, diensten en trainingen die veilig en gezond werken onder de aandacht brengen. Op de Bewust Veilig-dag hameren we daar extra op. Want niemand moet gevaar hoeven lopen tijdens zijn of haar werk’, aldus een gezamenlijk statement van de organiserende partijen.

Initiatieven veilig werken

Elk jaar zijn er binnen de bedrijven diverse initiatieven op en rond de dag. Dit om medewerkers op een ludieke en unieke manier bewust te maken van het belang van veilig werken. Vanuit de Bewust Veilig-dag wordt dit onder andere ondersteund met de Bewust Veilig-krant. Ook is er een set online games; serieuze spellen waar je kennis, ervaring, inzicht en behendigheid voor moet inzetten. Spelers kunnen hun persoonlijkheid en de effecten daarvan op veilig werken ontdekken. Verder is er ook een video-quiz, een inschattings- en een behendigheidsspel. Zodra de games en de krant beschikbaar zijn, wordt dat via bewustveilig.com en diverse media bekend gemaakt.

Early Birds beloond

‘Hoe meer bedrijven uit de verschillende branches meedoen, hoe beter’, aldus Bouwend Nederland. Zo wordt veiligheid een topprioriteit in de gehele keten, met als doel dat iedereen aan het einde van de dag weer gezond naar huis kan. Bedrijven kunnen zich aanmelden als deelnemer via bewustveilig.com. De eerste vijftig bedrijven worden beloond met een Early Bird promotiekit en logovermelding op de site.

Volg ook onze rubriek over Veilig werken van de hand van Jac Verrijt, hoger veiligheidskundige bij Scheuten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.