Nieuws
Veilig werken

Medewerkers zijn de bepalende factor in het succes van onze onderneming. En goede arbeidsomstandigheden zijn de fundering voor veilig en gezond werken. De Arbeidsomstandighedenwet van nu, kortweg Arbowet, is dan ook zo opgezet dat we veilig kunnen werken. Het doel is de pensioengerechtigde leeftijd gezond te bereiken, zonder gedurende of op het eind van ons (arbeids-)leven ziek te worden door het werk dat we doen of deden. De Arbowet is tegenwoordig niet meer weg te denken als we het hebben over veilig werken op de werkvloer. Dat was overigens niet altijd vanzelfsprekend.

In de nieuwe rubriek ‘Veilig werken’ zal Jac Verrijt de komende nummers van Glas in Beeld inzoomen op hoe wij in de glasindustrie omgaan, of behoren om te gaan, met de verschillende onderdelen van het Arbeidsomstandighedenbesluit. Dat doet hij vanuit zijn achtergrond als hoger veiligheidskundige werkzaam binnen Scheuten Glas, afgewisseld met de column Duurzame Inzetbaarheid van Dave Hoffmann.

Praktische handvatten veilig werken

Verrijt zal daarbij ingaan op zaken als PBM’s, hijs- en hefmiddelen, mobiele arbeidsmiddelen, duurzame inzetbaarheid, gevaarlijke stoffen en biologische agentia, zoals virussen. Het doel hiervan is om praktische handvatten te geven voor alledaagse vragen en onduidelijkheden. Tools om de arbeidsomstandigheden binnen glasbedrijven veiliger en gezonder te maken en te houden. Want onze werknemers zijn allang geen gebruiksmiddel meer. Vroeger was dat anders, zoals uit het inleidende artikel blijkt. Het zijn nog steeds de mensen die het moeten doen.

Je leest het volledige artikel in de nieuwe Glas in Beeld (#2 – april 2021) die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.