Glas in Video
afvalglas

GSF Glasgroep uit Lelystad heeft in haar vestiging in Hilversum een nieuwe isolatieglaslijn in gebruik genomen. Net zoals bij meerdere glasbedrijven zijn ook bij GSF het vergroten van de flexibiliteit en het in eigen huis kunnen maken van spoedruiten de belangrijkste redenen voor de investering. Maar ook afvalglas zet GSF in.

De via Pieterman Glastechniek geleverde isolatielijn van SCV System is beschikbaar voor de productie voor derden, lees concu-lega’s. Maar GSF heeft nóg een belangrijke drijfveer: de productie van circulair glas.

In de video een impressie van hoofdredacteur Marco Groothoff als eerste kennismaking met het vernieuwde GSF.

‘Zonde om afvalglas weg te gooien’

‘Hemubo uit Almere is de grote aanjager’, zei directeur Maarten Rood van GSF eerder op onze site. ‘Deze grote aannemer van renovatiewerken en groot onderhoud krijgt van met name woningcorporaties steeds meer circulariteitswensen. Ook wij lopen er regelmatig tegenaan. Het is gewoon zonde om de grote bult glas die technisch nog goed is, weg te gooien. Vorig jaar hebben we een machine in gebruik genomen voor het uit elkaar halen van oud isolatieglas. Van de ruiten die wij vervangen valt ongeveer 30 procent af. Dit heeft te veel krassen of andere schade voor hergebruik. Dit glas gaat retour via Vlakglas Recycling Nederland. Maar de rest, en dat is dus 70 procent, is prima geschikt en dus volledig in te zetten als circulair glas.’

In deze video maakt GSF duidelijk hoe het glas oogst en opnieuw inzet.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld (GIB#2 – april 2022). Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.