Nieuws
Gevel

Op dinsdag 31 mei openen de deuren van GEVEL 2022, het tweejaarlijkse evenement voor de gevelbranche. Voor het eerst vindt GEVEL plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Architecten, bouwkundigen en opdrachtgevers in de bouw komen van 31 mei tot en met 2 juni in hal 3 en 4 bij elkaar. Ze zijn er voor beleving, inspiratie en innovaties. Maar ook voor praktische kennis over het ontwerp en de engineering van de gebouwschil. Ook de Glasdag staat in het teken van de gevel, maar dan vanuit het oogpunt van glastechniek.

Met nog zes weken te gaan voor de opening van het evenement, zijn de voorbereidingen voor de beurs in volle gang. Drie ambassadeurs hebben een speciaal theaterprogramma gecomponeerd. UNStudio is ambassadeur op dinsdag 31 mei. Toko Fuze is dat op woensdag 1 juni. Vakwerk Architecten is donderdag 2 juni ambassadeur. Ze hebben het overkoepelende thema ‘Inception’ vertaald naar vier sessies in de GEVEL Arena. Ook komen ze terug in bijzondere activiteiten op de beursvloer. Met persoonlijke bijdragen en (internationale) gasten brengen de ambassadeurs de praktijk van gevelontwerp tot leven. Ook geven ze hun visie op de toekomst van de stad.

Energietransitie gevel

De gevelbranche staat, net als de rest van de bouwsector, voor een aantal grote transities, waaronder de energietransitie, de omslag naar een circulaire economie en de overgang naar verantwoord grondstoffengebruik. Alle betrokken exposanten brengen innovaties die een bijdrage kunnen leveren aan die ontwikkelingen. Dat doen ze op hun eigen stand, maar ook met bijdragen aan de Projecten Expo, de Innovation Wall, de Inception Cinema en door lezingen in het Innovatietheater.

Vrij ontmoeten

Marisa Richter van GEVEL: ‘Het is een compacte beurs met een enthousiaste groep exposanten, een mooie doorsnede van de gevelbranche. De hallen zijn ingetekend naar een ontwerp van architect Marco Romano en daarin zijn de tekens GEVEL en 2022 leesbaar. We bieden ook ruimte en spreektijd aan brancheverenigingen, onderwijsinstellingen en collectieven. We zijn blij dat we elkaar nu weer vrij kunnen ontmoeten, met ruimte en respect natuurlijk voor elkaars veiligheid.’

Matchmaking

Alle (potentiële) bezoekers krijgen in de aanloop naar het evenement een uitnodiging om zich te profileren in het matchmaking systeem dat is gekoppeld aan het programma en de plattegrond: zo kunnen bezoekers hun programma van tevoren samenstellen en al op voorhand connecties maken met exposanten en sprekers. Richter: ‘Daar begint Inception, dat is de eerste kleine stap naar nieuwe ideeën en connecties die een bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van de gevelbranche.’

Zie onze agenda voor meer glasgerelateerde evenementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.