Glas in Video
Glasstec

Petra Cullmann, Uitvoerend Directeur van de Messe Düsseldorf, heeft zin in de Glasstec. ‘Na vier jaar afwezigheid kijken wij als organisatie, maar ook de deelnemers en ongetwijfeld ook de bezoekers, uit naar een internationaal evenement als Glasstec. We staan wereldwijd voor grote uitdagingen als het gaat om duurzaamheid en met glas is in dat opzicht veel mogelijk. Tijdens de beurs zullen we veel antwoorden op grote vragen geven’ Onderaan dit bericht het volledige video-interview van Glas in Beeld-hoofdredacteur Marco Groothoff met Cullmann.

In het Internationale jaar van het Glas viert de glasbranche van 20 tot en met 23 september 2022 in Düsseldorf eindelijk het weerzien waar de sector lang naar uit heeft gekeken. Cullmann: ‘De industrie heeft vier jaar moeten wachten om het brede aanbod van exposanten op ’s werelds grootste glasbeurs live te kunnen zien. Uit gesprekken met experts uit alle segmenten van de waardeketen hebben we vijf mondiale trendthema’s geselecteerd. Die gelden als essentieel voor de toekomstige ontwikkelingen binnen de glasindustrie. Maar ook voor onze samenleving in het algemeen.’ Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Thema’s Glasstec

Climate (emissiereducering en duurzame energie)

Urbanisation (toekomstbestendige architectuur met glas)

Value (duurzame waardeketens)

Resources (resources efficiënt en duurzaam benutten)

Well-Being (toename van de levenskwaliteit door glas)

Op vrijdagavond 23 september, als ze terugkijkt op de beurs, zal Cullmann ongetwijfeld vermoeid, maar ook blij zijn. ‘Ik hoop dat we dan kunnen terugkijken op een geslaagd evenement. Op de gevoerde discussies, op de uitgewisselde kennis en de gedane zaken. Maar ik hoop dat we dan ook kunnen terugkijken op de vele inspiratie die is opgedaan aan de technische kant van het materiaal. De wereldwijde uitdagingen waar we voor staan zijn enorm. Ik verwacht dat veel antwoorden zijn gevonden op vragen als “hoe kan ik in mijn productie of verwerking van het materiaal mijn ecologische voetprint terugbrengen?” Ik hoop veel vermoeide maar vooral lachende gezichten te zien na afloop van de Glasstec.’

Video-interview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.