Productnieuws
eT-Litocran700

Wat hebben een giraf en een ‘montagetool’ voor verreikers met elkaar gemeen? Het antwoord hierop word je duidelijk bij het observeren van beide. Een giraf staat comfortabel op zijn hoge poten voor het met precisie verzamelen van de best smakende bladeren. En de eT-Litocran700 biedt volgens EuroTECH een nauwkeurige 3D-besturing voor een snelle, arbeidsarme installatie van zowel ramen als glas- en gevelelementen. Net als de giraf op welke hoogte dan ook.

Deze innovatie komt uit Rosenfeld (D). Hier heeft euroTECH, zoals het bedrijf het zelf verwoordt, ‘zijn expertise op het gebied van vacuümtechnologie ingezet om het leven van de glas- en gevelbouw gemakkelijker te maken’. EuroTECH is ook bekend van de hoes voor het gebruik op vacuümapparatuur om afdrukken op glas te voorkomen.

Minder personeelskosten

Gebruik van handige hulpmiddelen voor de montage van glas vermindert de personeelskosten en de installatietijd drastisch. De eT-Litocran700 doet daar nog een schepje bovenop: volgens EuroTECH is het het snelste apparaat in zijn soort. De innovatie bestaat uit een combinatie van een veelzijdige 3D-kop op een telescooparm met een vacuümhefinrichting. Een afstandsbediening maakt exacte bewegingen in alle richtingen mogelijk. De eT-Litocran700 plaatst grote ruiten eenvoudig en precies van buitenaf tot op de millimeter nauwkeurig in kozijnen. De 700 staat voor de maximale 700 kilogram die het vacuüm apparaat kan heffen.

Maximale flexibiliteit

De eT-Litocran700 is een stand-alone tool dat je met een ‘snelwisselmechanisme’ toepast op een kraan of een verreiker. Dankzij een ingebouwde voeding met verwisselbare 320 Ah Lithium-ion accu’s heb je geen aansluitingen op het voertuig nodig. Een app geeft informatie over het laadniveau en de gebruiksduur van de batterij. Het enige dat nodig is om op te laden, is een standaard 230 V-voeding. De eT-Litocran700 is standaard uitgerust met een eT-Hover-univac vacuüm hijsinrichting die ruiten en gevelelementen eenvoudig en veilig fixeert. Voor glasmontagebedrijven die het apparaat liever compleet afnemen, inclusief verreiker, werkt EuroTECH samen met Magni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.