
Het webinar ENERGIE BESPAREN EN OPWEKKEN MET GLAS op 29 november was met 450 aanmeldingen en 260 live deelnemers een groot succes. De redactie van Glas in Beeld organiseerde dit kosteloze webinar in samenwerking met AGC Glass Nederland. De sprekers waren Carl-peter Goossen (Directeur en Ontwerpmanager Bouwnext), Wouter van Strien (CEO Solar Visuals) en Anton Peters (IBP Manager AGC Glass).
Goossen ging in op het Bouwnext-onderzoek naar glassoorten in laag- en hoogbouw met als eerste vraag welke aspecten van invloed kunnen zijn om te kiezen voor drievoudige in plaats van dubbele beglazing en als tweede hoe het komt dat vacuümglas opvallend goed scoort. Van Strien behandelde de vele mogelijkheden van het opwekken van energie met BIPV-glasgevels. Peters onthulde de nieuwste ontwikkelingen in FINEO-vacuümglas. Kijk het webinar hier terug.
Versnelde verduurzaming
‘Hoe wrang ook, als er iets goeds voort kan komen uit de huidige situatie in de wereld dan is het de versnelde verduurzaming van de gebouwde omgeving’. Deze veelgehoorde stelling geeft in een paar woorden de kansen weer, voor de bouw in z’n algemeenheid en de glassector in het bijzonder. Daglicht is cruciaal voor ons welbevinden maar glazen gebouwen warmen snel op of verliezen onnodig veel warmte. Ondertussen is vacuümglas het nieuwe isolatieglas aan het worden. Een ongekende (r)evolutie in relatie tot gezondheid, energiebesparing & dematerialisatie. Waar komt dit glas het beste tot zijn recht? En hoe de balans te bevinden tussen koelen en isoleren en de gevels tegelijkertijd te benutten voor het opwekken van energie? Goossen, Van Strien en Peters gaven onder leiding van Marco Groothoff, freelance hoofdredacteur van Glas in Beeld, de antwoorden.
Glas in Beeld organiseerde vorig ook een webinar in samenwerking met AGC Glass. Aan dit webinar over vacuümglas namen toen eveneens 260 mensen live deel. U kunt dit webinar hier terugkijken.
Misschien heb ik wat gemist maar tot nu toe heb ik de beloofde beantwoording van de nog resterende vragen niet teruggezien.
Waaronder de mijne:
“Als bij een ruit (HR ++ met een u van 1,1) een voorzetglas (binnen) met een glaslat van 27 mm. als spacer wordt geplaatst wat is dan ongeveer de nieuwe u waarde? Nergens kan ik dat achterhalen”.
Bij voorbaat dankend,
hartelijke groet,
Rob.