Nieuws
BouwBeurs 2023

De BouwBeurs 2023 is van start en loopt tot en met vrijdag 10 februari. Centraal tijdens het evenement in de Jaarbeurs Utrecht staat de transitie in de bouw met als thema’s circulariteit, industrialisering en digitalisering. Vakgroep GLAS organiseert in hal 10 een Glasplein en op donderdag 9 februari is de uitreiking van de Glas Award. Deelnemers aan het Glasplein zijn AGC Glass Nederland, Nissink Business Glass, Timmermans Hardglas, A&A Glashandel, Pilkington Nederland en Vlakglas Recycling Nederland. Het standnummer van het plein is 10.A022.

AGC geeft op de beurs een preview van brandwerend vacuümglas. De introductie van deze combinatie van FINEO en Pyrobel is tijdens de beurs BAU in april in München. Timmermans Hardglas presenteert prototypes van nieuwe klep-, val- en draairamen. Steinfort is geen deelnemer aan het Glasplein maar daar wel in de buurt met een stand te vinden (10.B0323). De glasproducent uit Franeker laat de markt verder kennismaken met mijnsteinfort.nl, een online bestelmodule voor installatieglas ‘met de vlakglassector aan de knoppen van de fabriek’.

Glas Award

De uitreiking van de Glas Award is op donderdag 9 februari van 17.00 tot 18.00 uur in het Auditorium van de Jaarbeurs. De genomineerden zijn de volgende projecten.

  • Echo, Octatube
  • Q Residences, Vandaglas B.V.
  • Artist-in-residence, HDK-Architecten
  • Gevelbeglazing hulpwarmtecentrale ASC, D&O Bouwglas B.V

Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, zal de awards uitreiken. Dagvoorzitter Mathilde Lubbers zal, samen met Peter van Rhede, de uitreiking enerverend en motiverend begeleiden.

Nieuwscafé

Het BouwBeurs Nieuws Café (powered by aannemervak.nl) staat in het teken van actuele en interessante onderwerpen die de bouw raken. Ondernemers, fabrikanten en captains of industry worden heel de week geïnterviewd. Gastheer is Frans Reichardt. Het BouwBeurs Nieuws Café is te vinden in de doorloop tussen hal 7 en hal 8. De winnaars en de jury van de BouwBeurs Awards schoven maandag aan in het café. Deze verkiezing telde negen genomineerden in drie categorieën: ‘Circulariteit’, ‘Slim en Efficiënt’ en ‘Vakmensen zaken’. Onder de genomineerden was BENGglas, goed voor een tweede plaats in de categorie ‘Slim en efficiënt, dat ook een eigen stand heeft (10.A019) in de buurt van het Glasplein.

BouwBeurs stevig op de kaart

Het grootste bouwevent van Nederland zet zich weer stevig op de kaart. De BouwBeurs staat vol met innovatie, duurzaamheid en partnerships gericht op de toekomstbestendigheid van de bouw. Daarmee is het event volgens beursmanager Joyce van Hoef ‘een must voor iedereen in de bouw’: van opdrachtgever tot vakman, van architect tot toeleverancier. ‘Na vier jaar afwezigheid door corona merken we een grote behoefte bij bezoekers en exposanten om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Met BouwBeurs 2023 brengen we de hele bouwsector weer bij elkaar.’

Centrale thema’s

BouwBeurs 2023 staat in het teken van de nieuwste ontwikkelingen binnen de bouwsector. Van de Hoef: ‘We komen met een groot aantal nieuwe onderdelen op het gebied van circulariteit, industrialisering en digitalisering. Zo is er een speciaal Cirkeltheater ingericht waarin bezoekers kennis kunnen opdoen over circulair ontwerpen en bouwen. Daarnaast is er het Techforum waarin het thema digitaal bouwen wordt toegelicht. Ook nieuw zijn de BouwBeurs Awards, innovaties van exposanten die de aandacht van de markt verdient. Daarnaast staan de bekende activiteiten zoals wedstrijden en diverse demo’s weer op het programma.’

Markt in transitie

Op de BouwBeurs kunnen bezoekers veel nieuwe trends verwachten en wonen ze praktische demonstraties bij van nieuwe technieken. Daarnaast zijn er volop innovaties op het gebied van onder andere prefab, bouwmaterialen zoals glas en hout en andere innovaties. Maar er is ook veel ruimte om te netwerken, voor inhoudelijke debatten en voor entertainment. ‘We geloven sterk in een mix van professionele ontwikkeling en het delen van relevante kennis. Stikstof, de energiecrisis, de druk op de bouw om per 2050 CO2-neutraal te zijn, het maakt dat we allemaal de urgentie voelen om samen te werken en kennis en ervaring uit te wisselen. Samen maken we de bouw toekomstbestendig en wij kijken ernaar uit om komende februari daarvoor het platform te bieden en de markt te verbinden’, aldus Van de Hoef.

Toegang tot het evenement is gratis op uitnodiging van exposanten, partners of de organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.