Nieuws
Glas Award

Glas en beton zijn voor deze appartementencomplexen zo gecombineerd dat organische structuren ontstaan waar je niet omheen kan. In plaats van een flat zie je eerder een gravure van Escher voor je neus oprijzen. De jury is speciaal gecharmeerd van het mooie, harmonieuze schouwspel dat is neergezet door de relatief eenvoudige, maar uiterst ingenieuze toepassing van glas in combinatie met beton.

Q Residences in Amsterdam Buitenveldert is een fraai glas- en gevelproject van vandaglas projects in samenwerking met gevelbouwer Blitta. De golvende betonnen gevelelementen ‘dragen’ het gebouw. Maar niet alleen het beton is beeldbepalend. Dat geldt ook voor het (warm) gebogen isolerend dubbelglas in extreme ruitafmetingen tot 3.184 x 5.170 millimeter. Het toegepaste glas is IsoPerform ALFA warmedge 4(15A)#4, IsoPerform SUN warmedge 6#(15A)4, CurvePerform ALFA 4(15A)#4 en CurvePerform SKN176 II (coating Cool-Lite SKN176 II) 6#(15A)4. Het totale projectvolume bedraagt ongeveer 4.800 vierkante meter rechte beglazing en 781 vierkante meter gebogen beglazingen.

Uitreiking Glas Award

De vier nominaties voor de Glas Award zijn de volgende projecten.

  • Echo, Octatube
  • Q Residences, Vandaglas
  • Artist-in-residence, HDK-Architecten
  • Gevelbeglazing hulpwarmtecentrale ASC, D&O Bouwglas

De leden van Vakgroep GLAS bepalen de winnaar van de Glas Award. Zij kunnen de hele maand januari hun stem uitbrengen. Naast de Glas Award reikt de vakgroep ook de Innovatie Award en de Aanmoedigingsprijs uit. De winnaars van deze prijzen zijn aangewezen door de jury. De uitreiking van de Glas Award is op 9 februari tijdens de Bouwbeurs 2023 en vindt plaats in het auditorium van de Jaarbeurs te Utrecht.

Je vindt de winnaars van alle edities van de Glas Award op onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.