Nieuws
circulair glas
Rob van Hemert van Hemubo en Maarten Rood van GSF Glasgroep

De circulaire glasfabriek van GSF Glasgroep in Hilversum heeft een kapitaalinjectie gekregen van Hemubo uit Almere. Hemubo is één van de partners van de fabriek en een multidisciplinaire organisatie, gericht op het strategisch renoveren en onderhouden van vastgoed en civiele objecten. De bedrijven werkten al samen aan projecten waarbij het oude glas is gedemonteerd om via de circulaire glasfabriek een tweede leven te krijgen. GSF zet de investering de komende jaren in om de lijn van 100% circulair glas verder te verbeteren en uit te breiden.

Hemubo heeft 550 medewerkers en tien werkmaatschappijen gespecialiseerd in bouwkunde, service & mutatie, schilderwerk, asbestsanering en in installatie-, beton en geveltechniek. Sinds de overname van nieuwbouwaannemer Hillen & Roosen in 2017 is Hemubo opdrachtgevers van nieuwbouw tot sloop van dienst. De hernieuwde inzet van bestaande bouwmaterialen zoals kozijnen en circulair glas past in de circulaire visie van Hemubo.

Samenwerking en vertrouwen

GSF Glasgroep is al een aantal jaar een vaste ketenpartner van Hemubo. Het glasbedrijf, met vestigingen in Lelystad, Almere, Hilversum en Amsterdam, heeft samen met Hemubo het initiatief genomen om van oud dubbelglas nieuwe HR++-ramen te maken, om zo verspilling te voorkomen en CO2 te besparen. GSF produceert dit circulaire isolatieglas sinds begin 2022 onder de naam isoMAX in de eigen fabriek in Hilversum. Ook Hemubo is volledig overtuigd van de noodzaak om de bouw te voorzien van circulair glas en is bereid hier de komende jaren in te investeren. Daarom doet het bedrijf een kapitaalinjectie in GSF Glasgroep. Hiermee kan het glasbedrijf dit jaar verder werken aan de ontwikkeling, verfijning en opschaling van de productie van circulair glas.

In het diepe met circulair glas

Davy Wagenmakers, directeur van Hemubo: ‘GSF Glasgroep heeft het met de ontwikkeling van het eerste circulair geproduceerde isolatieglas ter wereld aangedurfd om in het diepe te springen. Het afgelopen jaar is al gebleken dat hier volop belangstelling voor is. Nu is het zaak om dit grootschalig uit te rollen in de markt en daar zijn logischerwijs investeringen voor nodig.’

Perfect aansluiten

Maarten Rood, directeur van GSF Glasgroep, vult aan: ‘Er is veel wederzijds vertrouwen. Na jarenlang samenwerken weten wij precies wat wij aan elkaar hebben. De manier van werken van Hemubo en GSF Glasgroep sluit perfect op elkaar aan. Ik ben er trots op en kijk ernaar uit om GSF Glasgroep de komende jaren verder uit te bouwen. Daarvoor biedt Hemubo ons nu de ideale volgende stap. Voor onze klanten verandert er niets. GSF Glasgroep blijft de hele markt bedienen en denkt graag mee met het verduurzamen van de Nederlandse bouwwereld met circulair glas.’

GSF Glasgroep is met zijn circulaire glasfabriek in Hilversum vijfde geworden in de zeventiende KVK Innovatie Top 100.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.