Productnieuws
warmtewerende raamfolie

Onbehandeld glas laat warmte, licht en schadelijke UV-straling van de zon ongehinderd door. Hierdoor kan het binnen erg warm worden, kan men hinder ondervinden van het felle zonlicht en zullen kwetsbare materialen sneller verkleuren. Man Protection biedt met warmtewerende raamfolie dé oplossing tijdens de zonnige dagen.

Door toepassing van warmtewerende folie op de ruiten, kan men de opwarming door de zon op het glas reduceren tot maar liefst 90%. Hiermee creëert men een aangename werk- en leefomgeving. Het klimaat binnen blijft optimaal en men bespaart tevens op het energieverbruik van de airco. Deze raamfolies filteren ruim 99% van de schadelijke UV-straling uit het zonlicht. Hiermee vertraagt de folie verkleuring en veroudering van kostbaar interieur. Warmtewerende raamfolie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en gradaties van warmtewering.

Optimaal licht en zicht op de werkplek

In bijvoorbeeld kantoren, schoollokalen, fabrieken en werkplaatsen kan de schittering of weerspiegeling van zon- en daglicht zeer hinderlijk zijn. Om dit te voorkomen heeft Man Protection warmte- en lichtwerende folie in het assortiment. Deze folie zorgt ervoor dat het hinderlijk licht op de werkplek gefilterd wordt. Het zicht op beeldschermen, digi-borden, machines en overige apparatuur blijft hierdoor optimaal. Deze 2-ply film is verkrijgbaar in zowel een binnen- als buitenkwaliteit en weert tot wel 90% van de aangestraalde warmte.

Combinatie met veiligheid

Warmtewerende raamfolie is tevens verkrijgbaar met anti-inbraak eigenschappen. Door deze combinatiefolie toe te passen, wordt het glas vele malen sterker. Indien het glas breekt bij een poging tot inbraak of bij vandalisme, zal de folie het glas bij elkaar houden. Dit vertraagt een inbraak en de schade wordt beperkt. Veiligheidsfolies zijn in diverse diktes verkrijgbaar, voor zowel toepassing aan de binnen- als buitenzijde van de ruiten en voldoen aan de bouwnormen EN 12600/Klasse 1B1/2B2.

Warmtewering met uitstraling

Warmtewerende glasfolies zijn niet uitsluitend functioneel, de meeste geven de gevel tevens een esthetische upgrade. Een mooie glasgevel draagt bij aan een moderne uitstraling van een pand. Zonwerende spiegelfolie vergroot ook de privacy doordat de folie overdag de inkijk belemmert in kantoren en gebouwen. Raamfolies zijn het hele jaar werkzaam bij zowel hoog- als laagstaande zon.  Daarentegen zijn zonneschermen of screens extra schadegevoelig, vragen onderhoud en worden meestal te laat gebruikt, waardoor de warmte al binnen is.

Maximale warmtewering en hoge lichtdoorlaatbaarheid

Naast de bekende warmtewerende spiegelfolies heeft Man Protection ook nano-keramische folies in het assortiment. Deze unieke duurzame folies bevatten geen metalen, veroorzaken geen corrosie en hebben een minimale reflectie, waardoor het aanzicht van een gebouw nagenoeg niet verandert. Door een geavanceerde nano-keramische infrarood reducerende technologie blokkeren deze folies selectief de infrarood- en UV-stralen, terwijl ze een hoge lichtdoorlaatbaarheid bieden.

Specialist in raamfolie

Het glad en strak aanbrengen van glasfolie op ruiten is een uitgesproken specialisme. Met ruim veertig jaar ervaring is Man Protection dé specialist op dit gebied. Man Protection is officieel distributeur van het A-merk raamfolie LLumar, dat staat voor kwaliteit en duurzaamheid. De raamfolie wordt door professionele VCA-gecertificeerde installateurs gemonteerd, zodat men gegarandeerd is van een deskundige uitvoering en optimaal resultaat.

Glas in Beeld #2-april 2023 besteedt uitgebreid aandacht aan de do’s en dont’s van zonwerend glas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.