Nieuws
BENG

Pilkington Insulight met ScreenLine is als eerste glasproduct met ingebouwde zonwering in de BCRG-database opgenomen en daarmee gelijkwaardig beoordeeld als beweegbare buitenzonwering. Een kwaliteits- en gelijkwaardigheidsverklaring is cruciaal voor het berekenen van BENG en energielabels.

Het glas met ingebouwde zonwering kan zich qua zonwerende waarden meten met beweegbare buitenzonwering in de kleurcategorieën ‘wit’ en ‘overige kleuren’.

BENG en gelijkwaardigheid

Het Bureau Controle Registratie Gelijkwaardigheid (BCRG) is een onafhankelijke organisatie. BCRG kwaliteits-, gelijkwaardigheids- en EMG-verklaringen zijn belangrijk voor het rekenen met de energetische en isolerende prestaties van producten en/of systemen. Ze zorgen ervoor dat ontwerpers, adviseurs en bestekschrijvers de waarden kunnen verwerken in de wettelijk verplichte energieprestatieberekening en energiebesparingsadviezen van gebouwen. Voor gebruikers van de databank, denk ook aan gemeenteambtenaren, bouwplantoetsers, EP-adviseurs en vastgoedeigenaren, is objectief getoetste informatie over de energieprestatie van producten en systemen van groot belang. Daarmee kunnen ze de energieprestatie van BENG berekenen. Ook kunnen ze van een nieuw of een bestaand gebouw het Energielabel bepalen, controleren of verbeteren.

Lees het volledige artikel over het berekenen van BENG met Pilkington Insulight met ScreenLine in Glas in Beeld #2 – april 2023. Nog geen abonnee? Kijk hier voor onze aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.