Productnieuws
Glas Trösch

Afgelopen maand kregen tal van gasten de kans om Glas Trösch en SANCO te ontmoeten op hun stand op de BAU in München, het eerste BAU-evenement in vier jaar. Ontworpen rond een cradle-to-cradle-filosofie, onderscheidde de stand zich zowel door zijn hoge kwaliteit als door zijn duurzaamheidsreferenties. Passend genoeg was het gevuld met een selectie van glasoplossingen en waren er veel boeiende gesprekken over duurzaam bouwen met glas. Het tentoongestelde assortiment omvatte frontglas voor zonnepanelen, vogelvriendelijk glas, geluidsisolerend glas en glazen scheidingswandsystemen.

Glas Trösch: vogelvriendelijk glas

Het wijdverbreide gebruik van glas als gevelmateriaal is een standaardelement geworden van moderne architectuur. Het maakt het mogelijk om binnen en buiten met elkaar te verbinden met behoud van een aangename mate van klimatologische en fysieke scheiding. Transparante glasoppervlakken vormen echter een reëel gevaar voor vogels, omdat ze ze vaak niet als een obstakel ervaren. Om glas zichtbaar te maken voor vogels biedt Glas Trösch met zijn SILVERSTAR BIRDPROTECT en BIRDPROTECT Saflex FlySafe 3D producten een oplossing die geschikt is voor allerlei constructies.

Botsingen voorkomen

Door de trend dat glas op steeds grotere oppervlakken in gebouwen wordt toegepast, groeit ook de behoefte aan oplossingen die het tegen de gevel kunnen aanvliegen van vogels kunnen helpen voorkomen. SILVERSTAR BIRDPROTECT en BIRDPROTECT Saflex FlySafe 3D-vogelbeschermingsglas verminderen het aantal botsingen. Ze voldoen volgens Glas Trösch tegelijkertijd aan de esthetische eisen van gevelontwerpen.

Volgens het Zwitsers ornithologisch instituut in Sempach mag de afstand tussen de gedrukte ontwerpen niet groter zijn dan de palm van een hand om te voldoen aan de criteria voor een zeer effectieve vogelbescherming. Het vogelaanvaringsbestendige ontwerp van SILVERSTAR BIRDPROTECT voldoet aan dit criterium. De print is geschikt voor zowel veiligheids- als isolatieglas met verschillende warmte-isolerende en zonwerende lagen, ongeacht waar het wordt geïnstalleerd. BIRDPROTECT Saflex FlySafe is voorzien van een PVB-film voor gelaagd veiligheidsglas met driedimensionale reflecterende pailletten. Deze vangen het licht op en creëren een subtiel sprankelend effect waardoor vogels het glas als obstakel kunnen herkennen.

SANCO-Phon

Door de toenemende dichtheid van de bebouwde kom en het hoge vliegverkeer neemt de geluidsoverlast waar bewoners mee te maken hebben op veel plaatsen toe. Het is al lang bekend dat verhoogde geluidsniveaus grote gevolgen hebben voor zowel onze gezondheid als ons welzijn. De nieuwste generatie SANCO Phon-isolatieglas biedt passende oplossingen voor de verschillende geluidswerende zones rond luchthavens en verbetert merkbaar de kwaliteit van leefruimtes.

Zones geluidsbescherming

Om te voorkomen dat je wordt blootgesteld aan overmatig luchtvaartlawaai, zijn er in de omgeving van luchthavens verschillende geluidsbeschermingszones. In Duitsland zijn dit twee beschermingszones overdag en één beschermingszone ’s nachts. Voor elke zone gelden verschillende limieten en bouwvoorschriften. Voor beschermingszone 1 (overdag) moet het geluidsniveau beperkt worden tot 60 dB. SANCO Phon 42/31 HR++ isolatieglas vermindert naast een goede warmte-isolatie, de geluidsoverlast met 42 dB. Hierdoor wordt 60 dB, wat vergelijkbaar is met het volume van het wegverkeer, een aangenaam stille 18 dB.

Asymmetrische glasdiktes en/of folies

Voor beschermingszone 2 (overdag) moet in Duitsland het geluidsniveau tot 55 dB worden beperkt. Hier volstaat het installeren van SANCO Phon 35/26 isolatieglas, waarmee een geluidsisolatiewaarde van 35 dB wordt bereikt. SANCO Phon maakt gebruik van asymmetrische glasdiktes en/of geluidsisolerende folie. Ook het formaat van ramen heeft invloed op hun geluidsisolerende werking. Vierkante formaten bereiken vaak betere waarden dan rechthoekige formaten. SANCO Phon bereikt maximale geluidsisolatiewaarden tot 51 dB.

Glas Trösch moeder van Scheuten

Het Zwitserse Glas Trösch is het moederbedrijf van Scheuten. Met meer dan zestig actieve leden in veertien landen is SANCO Europa’s grootste alliantie van producenten van isolatieglas. In Nederland en België zijn Scheuten, DemuGlas, Mosa Glas en Smits Isolatieglas lid van SANCO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.