Glas in Video
glasgevel

Op het industrieterrein De Beemd in Velp, direct aan de A12, heeft gevelspecialist Facédo een tweede onderkomen gerealiseerd. De glasgevel is beglaasd met zonwerend glas Ipasol Ultraselect 62/29 van AGC. Met een lichttransmissie van 62% en een zontoetredingsfactor van 29% haalt dit product een selectiviteit van 2,14. Het glas kenmerkt zich door een hoge daglichttoetreding en goede zonwerende eigenschappen.

De nieuwbouw, met een gevel van Facédo zelf, ligt recht tegenover het al bestaande pand. Het gebouw bestaat uit 1.200 m2 kantoorruimte, 300 m2 bedrijfsrestaurant en 1.700 m2 bedrijfshal met een professionele beglazingsstraat. Voor de bewassing van de glasgevel met grote glaspartijen (bxh 2,4 x 2,8 m en 2,4 x 7 m) zijn er balkons en rondom het pand speciale rijstroken voor hoogwerkers.

Gevelpartner

Facédo is partner op het gebied van geveltechniek en biedt een breed pakket producten en diensten onder één dak. ‘Wij helpen onze klant om een gezichtsbepalend gevelbouwwerk te ontwikkelen en te bouwen dat geheel is toegesneden op de wensen van de klant’, zegt Facédo op z’n site. ‘Het woord “gezichtsbepalend”’ gebruiken wij hier niet toevallig. Facédo is een afgeleide van het Latijnse woord “facies”: het gezicht van een gebouw. Dat gezicht is het visitekaartje van ieder zichzelf respecterend bedrijf. En daarbij horen vanzelfsprekend de hoogste kwaliteitseisen.’

Gevel visitekaartje

Dat de glasgevel van de nieuwbouw dienstdoet als visitekaartje is gezien de dienstverlening van het bedrijf evident. Daarom is in het ontwerp de vliesgevel met ongekend grote raampartijen extra opsmuk gegeven met de toepassing van aluminium. De aluminium kokers in bronslook en de kaders aan de boven- en onderzijde zorgen voor dieptewerking. Omdat de architect Van den Dungen Gronovius van RvdDG de gevel niet wilden vervuilen met buitenzonwering om zo een rommelig gevelbeeld te voorkomen, is er gekozen voor zonwerend glas. Met de oplossing van AGC Glass is er veel daglicht in het pand en zijn ook de gewenste transparantie en zonwering gegarandeerd.

Glasgevel zonwerend

Zonwerend glas houdt tijdens zonnige dagen de warmte buiten en laat daglicht tegelijkertijd volop binnen. Met dit type beglazing wordt niet alleen oververhitting tegengegaan, maar ook het energieverbruik aanzienlijk verlaagd. Er is immers minder energie nodig om een woning of gebouw te koelen. Naast de zonwerende functie heeft de beglazing ook isolerende eigenschappen. In de winter zorgt het glas ervoor dat de binnen warmte zoveel mogelijk wordt behouden. Een effect dat zeker in deze tijden van energieschaarste enorm belangrijk is.

Mooi pand op pootjes

Facédo wilde graag een mooi pand dat perfect bij de bedrijfsidentiteit past. Dat betekent dat het licht en open van karakter moest zijn. Het is bij Facédo namelijk normaal om onaangekondigd even bij elkaar binnen te lopen. De enorme raampartijen brengen dat gevoel ook naar buiten. Dat het gebouw op pootjes staat, maakt het extra bijzonder. Met deze oplossing valt het pand niet alleen meer op, maar hiermee is ook het parkeerprobleem getackeld. Parkeren op de openbare weg is namelijk niet toegestaan en nu kan onder het eigen pand worden geparkeerd.

Betrokken partijen

  • Architect: RvdDG                                
  • Aannemer: Hardeman BV
  • Gevelbouwer: Facédo
  • Glas: AGC Glas Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.