Productnieuws
zonwerende beglazing

AGC Glass Europe breidt zijn aanbod van zonwerende beglazingen uit om te voldoen aan de groeiende vraag naar zonwerend, neutraal glas. AGC speelt met drie nieuwe Stopray-beglazingen in op de klimaatverandering. Die leidt tot langere perioden van hoge temperaturen. Tegelijkertijd blijft de behoefte groot aan veel daglicht binnenshuis. De zonwerende beglazing biedt een hoge selectiviteit, heeft een neutraal uiterlijk en minimale lichtreflectie.

Het zonwerende Stopray Ultraselect 60/27 heeft een zogenoemde drievoudige zilvercoating, die voor een selectiviteit van 2,22 zorgt. Het glas heeft een zontoetredingsfactor van 27%. Zo bescherm je ruimten in de zomer tegen hoge temperaturen en belast je het aircosysteem minder zwaar. De lichttransmissie (60%) zorgt voor daglicht binnenshuis. De lage lichtreflectie van het glas van 11% (intern) en 15% (extern) zorgt samen met het neutrale uiterlijk voor een prettig, niet-vertekenend uitzicht. De beglazing heeft een U-waarde van 1,0 W/(m²K). Zo voorkomt het glas dat ruimten afkoelen bij lage buitentemperaturen, waardoor je op verwarmingskosten bespaart.

Stopray Neutral zonwerende beglazing

De twee andere beglazingen die AGC tegelijk lanceert, zijn Stopray Neutral 60/33(T) en Stopray Neutral 50/27(T). Beide typen hebben een dubbele zilvercoating. De neutraliteit maakt het glas geschikt voor architectonische toepassingen. De hardbare (T-)versies van beide producten zijn identiek aan de niet-geharde versies. Zo kunnen architecten ze naast elkaar in een gevel toepassen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk wanneer vlakke ruiten naast gebogen ruiten in de gevel komen. Stopray Neutral 60/33(T) heeft een lichttransmissie van 60% en een zontoetredingsfactor van 33%. Dat resulteert in lichte ruimten beschermt tegen hoge buitentemperaturen.

U-waarde Stopray

Voor nog meer zonwering biedt Stopray Neutral 50/27(T) een lichttransmissie van 50% en zonwering van 27%. De reflectie van 13% (buiten) en 11% (binnen) minimaliseert volgens AGC overmatige reflectie van kunstlicht. Dat zorgt voor zicht, vooral ’s nachts, terwijl de U-waarde van 1,0 W/(m²K) betekent dat op koude dagen minder verwarming nodig is. De bovenstaande waarden gelden voor dubbel glas. Het zonwerende glas is ook leverbaar als drievoudig isolatieglas.

Cradle-to-Cradle Silver

Alle Stopray beglazingen hebben het Cradle-to-Cradle Silver-certificaat. De producten zijn tevens verkrijgbaar als low-carbon glass in het kader van het nieuwe CO2-arme productieproces van AGC. Low-carbon glass zorgt voor een hogere classificatie van gebouwen in de milieucertificeringsprogramma’s van DGNB, LEED en BREEAM.

Uitgevoerd als HR++ of triple glas komt zonwerende beglazing in aanmerking voor ISDE-subsidie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.