Glas in Video
Vitrum

Je kon dit jaar nergens in Europa in zo’n korte tijd kennismaken met innovaties in het produceren en bewerken van glas als op de beurs VITRUM. Niet geweest? Freelance hoofdredacteur Marco Groothoff van Glas in Beeld blikt in onderstaande video in twee minuten terug.

Tij VITRUM gekeerd?

In Milaan moest blijken of de beursorganisatie de neerwaartse spiraal van VITRUM met alsmaar minder deelnemers en bezoekers kon keren. Dat lijkt gelukt: je kon nog steeds niet over de hoofden lopen, maar de kwaliteit van de bezoekers was hoog. Op de deelnemerslijst van de vakbeurs voor glasbewerkings- en glasproductiemachines, de eerste na de pauze door Corona in 2021, ontbrak een grote naam: BIESE INTERMAC. En er was maar één hal gereserveerd: hal 7. Toch was ons advies: ga er heen en velen hebben dat opgevolgd.

Voor specialisten

VITRUM (5 t/m 8 september Fiera Milano Rho) is vooral gespecialiseerd. De twee bedrijven met de meeste vertegenwoordigingen in de Benelux, Pieterman Glastechniek en Füldner Machines & Service, waren er dan ook gewoon en dat gold ook voor ‘grote’ namen als Bavelloni, Bottero, Edgetech, Fenzi, Glaston, Hegla en LiSEC. Vlakglas Recycling Nederland en Vakgroep GLAS namen eveneens deel.

Lees het volledige artikel over VITRUM in Glas in Beeld #4 – september 2023. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.