Nieuws
WKB

De Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen, kortweg WKB, treedt per 1 januari 2024 in werking. Reden genoeg om je er goed op voor te bereiden. In het webinar ‘WKB; goed voorbereid aan de slag’ laten Eisma Bouwmedia en Exact zien aan welke voorwaarden je moet voldoen en welke rol software daarbij kan spelen. Het webinar start morgen (dinsdag 12 september) om 12.30 uur en is gratis te bekijken. Terugkijken kan ook.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Door alles goed te registreren gedurende het bouwproces dek je jezelf in voor eventuele gebreken die later ontstaan. Je kunt je imago verbeteren en een veilige werkomgeving voor je personeel creëren door de kwaliteit van je diensten te verhogen. Door vooraf risico’s in kaart te brengen, kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Hierbij is het bijhouden van een dossier van groot belang. Wie bovenstaande maatregelen treft, kan zijn faalkosten flink naar beneden bijstellen. Inschrijven voor het webinar kan hier.

Online cursus WKB Actueel

De WKB heeft als doel de positie van de (particuliere) opdrachtgever ten opzichte van de aannemer te verbeteren. Hiermee zouden de faalkosten op termijn moeten afnemen, de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht zal zich verbeteren. Maar hoe schakel je over van het traditionele bouwtoezicht naar bouwen onder kwaliteitsborging? Wil je meer kennis opdoen dan alleen via bovengenoemd webinar, dan kun je je ook inschrijven voor de online cursus WKB actueel. De Online Bouw Academie biedt met deze cursus alle actuele kennis over de WKB. Ook bereid de cursus je intensief voor op bouwen met bouwtoezicht onder de WKB.

Het zelf borgen van de kwaliteit van een bouwwerk brengt voor glasbedrijven een behoorlijke papierwinkel met zich mee. Belangrijkste boodschap: registreer alles zodat je kunt aantonen dat je je werk goed hebt gedaan. Oftewel: ‘leg vast, leg vast, leg vast’, zoals we eerder in ons magazine beschreven.

1 reactie op “WKB: goed voorbereid aan de slag

  1. Pieter Dijkstra schreef:

    De Wkb zal niet eerder in werking treden dan op 1 juli 2024.
    Zie de brief van (Dhr. De Jonge) Minister van BZK d.d. 11 september 203, met kenmerk
    2023-0000569485.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.