Duurzaamheid
GPD

De GPD 2025 glasconferentie staat gepland voor 10 tot 12 juni 2025 in de Nokia Arena in Tampere, Finland. Glass Performance Days zullen opnieuw professionals uit de glasindustrie en de hele waardeketen van de industrie wereldwijd verenigen.

Het doel van het tweejaarlijkse congres en nevenprogramma is de uitwisseling van inzichten en vooruitgang tussen collega’s te vergemakkelijken. ‘Bereid je voor om jezelf onder te dompelen in drie verkorte dagen vol glasinnovatie, inzichten en onschatbare netwerkmogelijkheden. Of je nu een doorgewinterde professional bent of een nieuwkomer die op zoek is naar connecties, GPD 2025 belooft een onvergetelijke ervaring’, aldus de organisatie. Tot de doelgroepen behoren onderzoekers, architecten, ontwerpers, glasproducenten, verwerkers, leveranciers van apparatuur en eindgebruikers.

Energie-efficiency

‘Juist nu is het de uitdaging volop te investeren in kennisoverdracht’, aldus de congresorganisatie, van oudsher onder de vleugels van Tamglass uit Tampere, tegenwoordig Glaston. Ter promotie breekt de GPD inmiddels een lans voor energiebesparing door de inzet van hoogwaardig glas. Volgens de organisatoren blijft dat het belangrijkste item voor de bouw-, glas- en gevelindustrie de komende jaren. Het marktaandeel van nog maar 2 procent voor triple glas ‘kan en moet veel hoger’, aldus de GPD.

Marktaandeel isolatieglas

Zo blijkt uit cijfers dat in Europa nog steeds 44 procent van al het toegepaste glas uit enkele beglazing bestaat. Ongecoat dubbelglas heeft een marktaandeel van 42 procent, terwijl voor HR++ en triple glas dat percentage respectievelijk 12 en 2 is. ‘Veel mogelijkheden dus, niet alleen voor nieuwbouw, maar juist ook vanuit het oogpunt van de vervanging van glas.’ Juist om het belang van goed glas te promoten staat ook de GLASDAG 2024 op 27 juni in het teken van “Energie besparen met glas’.

GPD volgen

Blijf op de hoogte van updates en aankondigingen over sprekers, sessies en netwerkmogelijkheden terwijl de GPD ernaar streeft van het event een echt impactvol en gedenkwaardig evenement te maken. Zorg ervoor dat je al het nieuws ontvangt en word lid van de community door de GPD te volgen op de sociale mediakanalen. Je vindt de GPD slechts één klik verwijderd op LinkedInInstagram en X.

GPD 2023

De laatste GPD vond plaats in juni 2023 en er waren 550 deelnemers. Van dit congres is een conferentieboek beschikbaar. In het boek staan de presentaties die zijn gegeven door sprekers: volledige artikelen en uitgebreide samenvattingen. Ook is er een video die een idee geeft van hoe het was tijdens het evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.