Nieuws

De momenteel in aanbouw zijnde Markthal in Rotterdam moet het foodwalhalla van Nederland worden. AGC gaat het glas leveren. De meeste glaspanelen hebben een afmeting van 1.485 x 1.485 millimeter en bestaan uit 66.2 gelaagd gehard glas. Voor een goede hechting van de kit worden de glasranden grof-mat geslepen.

Net als bij De Glazen Boerderij in Schijndel heeft ook dit project voor- en tegenstanders. Het imposante gebouw bestaat uit een gevel van maar liefst 34 bij 42 meter, waar ruiten in een zogeheten volglazen, afgespannen gevel worden geplaatst. Octatube tekende voor deze bijzondere gevel en paste deze constructie in 2009 eerder toe in het gebouw van de Hogeschool InHolland in Delft. Gezien de grote overspanning van de gevel zal de doorbuiging van de kabels groot zijn. Om deze reden is niet voor een enkele afspanning gekozen, zoals in Delft, maar een afspanning in dubbele richting. Hierdoor ontstaat een soort ‘bespanning’ zoals we die kennen bij een tennisracket, in twee richtingen. Het opspannen van de kabels zal in stappen gebeuren en op de knooppunten van de kabels komen glasbevestigingspunten, waarin het glas van AGC komt.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de grootste kabelnetgevel van Europa en net zoals voor InHolland zal AGC Westland het glas produceren. De vorderingen van het project zijn live te volgen via een webcame. Meer informatie: www.yourglass.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.