Productnieuws

Duco Ventilation & Sun Control uit Veurne (B) en Vetrotech Saint-Gobain uit Weert hebben met succes een brandtest laten uitvoeren. De brandwerende beglazing Contraflam Lite Climaplus 30 werd getest in combinatie met het brandwerend ventilatierooster FireMax met als resultaat 30 minuten brandwering in de klasse EW30.

Met dit testresultaat hebben Duco en Vetrotech een geweldige stap voorwaarts gemaakt', zo geeft Vetrotech aan in een persbericht. ‘Eerder werden er vergelijkbare resultaten (EW30) met een EI-beglazing bereikt. Deze test gaat echter een stap verder: vanaf nu voldoet brandwerend glas met een EW-classificatie. Begrijpelijk brengt dit fikse kostenbesparingen met zich mee voor de industrie. In de huidige markt een cruciale ontwikkeling.' De resultaten zijn alsvolgt:

  • Brandwerend glas: Contraflam Lite Climaplus 30 (1410 x 2775 mm)
  • Houten profielen: Maobi 750 kg/m³
  • Ventilatierooster: FireMax
  • Resultaat: ruim EW30

Contraflam Lite is een heldere, UV-bestendige, brandwerende veiligheidsbeglazing. Het glas bestaat uit een geharde beglazing met een interlayer. Bij brand reageert de interlayer waardoor de beglazing een isolerende barrière vormt die de stralingstransmissie aanzienlijk vermindert (EW-klasse). Contraflam Lite is speciaal ontwikkeld ten behoeve van grote beglaasde oppervlakken voor binnen en buiten (isolatieglas). De meerwaarde van de FireMax werd volgesn Duco reeds bewezen in een compacte kalfplaatsing, die een brandwerendheidsklasse van EW76 heeft. Nu werd zijn toepassingsgebied uitgebreid met een glasgeplaatste versie. De FireMax kan toegepast worden in hoogbouw en kan geïntegreerd worden in Duco's natuurlijke ventilatiesystemen Duco CO2 System en Duco Comfort System. Het levert een prima energieprestatie en is standaard voorzien van extra akoestisch dempingmateriaal. Het testrapport terugvinden op www.testreports.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.