Nieuws

De montage van de glazen vinnen voor de bouw van het atriumdak voor het Gemeentemuseum in Den Haag is op koers. De constructie van het glazen dak zal gaan bestaan uit 227 witte glazen vinnen, waarvan de helft hangt aan transparante glazen hoofdvinnen in lengtes tot 10,3 meter. De eerste van deze hoofdvinnen zijn nu geplaatst. De opbouw is drie of vier lagen gehard extra helder ijzerarm glas met deels dubbele witte translucente folie.

Het atriumdak overkapt de binnentuin en maakt deel uit van een grote metamorfose van het museum. Octatube uit Delft tekende voor de ‘Design & Build’ opdracht en treedt tevens op als hoofdaannemer. Het dak en de gevel van het atrium zal worden opgebouwd uit circa 1.300 vierkante meter ijzerarm glas met voor het dak een opbouw met een gelaagde binnenruit, een zonwerende 62/29 coating en een Argon gas gevulde spouw. Lees meer over dit project in een eerder op onze site gepubliceerd bericht.

Foto’s: Octatube De redactie van Glas in Beeld wijst er op dat de monteurs op de foto’s in onze ogen onvoldoende gebruik maken van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals snijbestendige handschoenen en polsbeschermers. Het project is echter dusdanig interessant dat we toch gemeend hebben onderstaande foto’s af te beelden. Octatube is het niet eens met deze mening en schrijft in een reactie: ‘Alle randen van het glas zijn afgescherpt, geslepen en gepolijst. Dit is glas met de meest hoogwaardige afwerking dat er bestaat. De installatie van zo’n hoogwaardige glasconstructie vergt uiterste precisie en het is hiervoor niet nodig om handschoenen te dragen. Verder staan alle mannen op een volledige steigervloer, dus ook valbeveiliging is niet aan de orde hier.’ We hebben dit meningsverschil voorgelegd aan Kenniscentrum Glas.

1 reactie op “Montage 10 meter lange glazen vinnen Haags Museum op koers

  1. Een bijzondere reactie. Op dit duurste glas zal men ook vast en zeker beter grip hebben?
    Geen twijfel mogelijk: persoonlijke beschermingsmiddelen overal en altijd op de bouw, in de fabriek en daartussen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.