Productnieuws
schakelbaar glas

Gauzy, producent van films voor schakelbaar glas, is op haar site gestart met een aantal blogs, waaronder een heldere uiteenzetting over de werking. Het schakelbaar glas van Gauzy, ook wel smart glass genoemd, wordt gemaakt op basis van liquid crystal en wordt dan ook onder de naam Liquid Crystal Glass (LCG) op de markt gebracht. De door het Israëlische bedrijf ontwikkelde en gepatenteerde technologie maakt het mogelijk de transparantie van glas te sturen.

De ‘slimme kristal vloeistof’ zit tussen het glas en kan op afstand worden aangestuurd, zowel over het gehele oppervlak als in delen ervan. Het effect is vergelijkbaar met dat van elektrochroom glas en zelfs ingebouwde jaloezieën of lamellen.
 Het product wordt toegepast in etalages, koelkastdeuren, scheidingswanden, autoruiten en zelfs op projectieschermen. Gauzy heeft daarnaast een nieuw product op de markt gebracht dat gebruik maakt van dezelfde techniek en dezelfde eigenschappen heeft als het origineel, met dat verschil dat dit nieuwe product kan worden aangebracht op bestaande glasoppervlakken. Maakt LCG gebruik van gelamineerde techniek, dat het glas zwaar en duurder maakt, de Retrofit Smart Glass Film heeft een krasvaste zijde waardoor het niet hoeft te worden gelamineerd en ook op bestaand glas kan worden aangebracht. Daarmee is het product lichter en goedkoper.

Zie ook onze andere berichten over schakelbaar glas.

Schakelbaar glas: Avery Dennison neemt belang in Gauzy

Productie ‘slim glas’ wereldwijd opgeschaald

1 reactie op “Schakelbaar glas: heldere blog Gauzy over werking liquid crystal

  1. adhesivasibi schreef:

    Vielen Dank und Liebe Grüße zurück!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.