Nieuws
Glazen vloer
Foto: D/DOCK

De Stadskamer in Utrecht is het kloppend hart van Hoog Catharijne. Het interieur is ontworpen door D/DOCK en STIR Architecture. De 15 meter hoge, transparante binnenruimte slaagt erin om binnen en buiten te integreren. De met glas overdekte binnenruimte overbrugt de Catharijnesingel en verbindt twee delen van het winkelcentrum. Door gebruik te maken van een glazen dak, grote glaspuien en drie watereilanden toont de stad zich aan de bezoekers.

 

De drie watereilanden vormen een bijzonder glazen waterornament, gemaakt door Interior Glassolutions uit Veenendaal, dat bestaat uit een glazen vloer waarvan twee zijden gebogen eindigen. Op het glas staat 30 millimeter stromend water met daartussen een ‘droge’ glazen vloer waarop het publiek kan lopen, het zogeheten ‘Mosespad’. Het waterornament bevindt zich boven de Oude Gracht. Maar Nieuw Hoog Catharijne bevat veel meer glastoeassingen. Zo leverde RM Glas uit Nieuwegein onder meer winkelpuien, balustrades, schuifwanden en glaswanden. Het bedrijf maakte hierbij gebruik van het ontwerpprogramma Revit.

 

Kijk voor meer foto’s van het glazen dak en de Stadskamer op ArchitectuurNL.

Lees hier meer over de waterornamenten.

Lees hier waarom RM Glas met Revit klaar is voor de toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.