Glas in Video
corona
Directeur Bas de Jong van Pieterman Glastechniek

‘Het zou jammer zijn als de Glasstec niet door zou kunnen gaan. Iedereen komt daar samen, een mooie voedingsbodem voor werk, maar dat brengt tevens gevaren voor de gezondheid met zich mee.’ Dat zegt directeur Bas de Jong van Pieterman Glastechniek uit Vlaardingen in een nieuwe Corona-update. Hij heeft het over een gekkenhuis. ‘Italië is weer opgestart met voor Minusco de leveringen van ColCom. Vandaag nog 140 colli en die moeten hier wel verwerkt worden. We hebben genoeg ruimte en in principe werkt iedereen in z’n eigen hal, maar bij het verwerken van dergelijke grote leveringen is het soms lastig anderhalve meter afstand houden.’

Het Corona-virus heeft Nederland in zijn greep. Onze gezondheid gaat voor alles maar wat zijn de economische consequenties? Marco Groothoff, hoofdredacteur van Glas in Beeld, spreekt dagelijks met ondernemers in de glassector. Hieronder een weergave van de gesprekken met Bas de Jong.

Corona-update 6 mei

Corona-update 17 april

‘Italië ligt deels nog plat. Bij Intermac wordt niet gewerkt. Een levering van een snijtafel voor gelaagd glas aan Qbiq is nu voor de tweede keer uitgesteld. We hopen ‘m nu over drie weken te kunnen ophalen. Maar over de hele linie klaag ik niet; feitelijk loopt in Nederland alles door, ook onze handel. Colcom, belangrijk voor ons Minusco-assortiment, levert wel gewoon. In België is de situatie anders. Onze vestiging in België had in maart nog maar 30 procent van de omzet ten opzichte van een normale maand. Maar je kunt niet half stoppen als je van de Belgische corona-regelingen gebruik wilt maken en dat doen we.’ Dat zei De jong op 17 april.

Corona-update 26 maart

‘Ik denk dat het scenario van een recessie naar aanleiding van de cijfers die vandaag in het nieuws zijn, heel realistisch is. Alles loopt nu nog een tijdje door maar daarna gaan zaken langzamer lopen. Op een gegeven moment ligt alles op z’n gat. Ik hoop dat het niet zover gaat komen en of dat gebeurt heeft ook te maken met het feit hoe iedereen zich strikt aan de regels houdt. In Italië ligt alles al stil, maar gelukkig hebben we een goede eigen TD. Plus alles is digitaal; ook in Italië werkt men thuis en kunnen we altijd een beroep op de fabrieken ter plekke doen.’ Dat zei De Jong op 26 maart, zie hieronder het volledige gesprek.

Corona-update 19 maart

Een week terug op 19 maart spraken we De Jong en toen was hij vooralsnog optimistisch. ‘De toeleveringen en orders lopen gewoon door, zowel in de handel als de machines; de onderhoudsdienst heeft een maand werk in z’n portefeuille. In Italië heeft alleen Bovone de deuren tijdelijk gesloten. Intermac is gewoon open. Maar het is nu wel één voor allen, allen voor één. Over hoe het er over een week uitziet kan ik weinig zeggen. Dat blijft koffiedik kijken. We zijn ons wel aan het oriënteren voor als de omzet echt terug gaat lopen. Maar er zijn natuurlijk wel goede maatregelen aangekondigd zowel vanuit het oogpunt van gezondheid als qua economische steun.’ Hieronder de volledige weergave van het interview met De Jong op 19 maart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.