Nieuws
Vitrum

GIMAV heeft in een statement bekendgemaakt dat haar leden niet zullen deelnemen aan Glasstec 2021. Bekende merken als Adelio Lattuada, Bavelloni, Bottero, CMS, Fenzi, Forvet, Forel, Intermac, Mappi en Triulzi geven de voorkeur aan de beurs VITRUM. Deze keuze heeft alles te maken met het uitstellen van Glasstec naar 15 tot en met 18 juni volgend jaar. VITRUM vindt vier maanden later plaats van 5 tot en met 8 oktober 2021. 

De beurzen Glasstec en VITRUM zijn tweejaarlijks en wisselen elkaar af. Glasstec in Düsseldorf in de even jaren en VITRUM in Milaan in de oneven jaren. Door Corona is Glasstec dit jaar digitaal, het evenement Glasstec VIRTUAL vindt momenteel plaats. De fysieke beurs is uitgesteld tot 2021 en dat lijkt nu tegen de haren in van de Italianen die hun ‘eigen’ vakbeurs prefereren. De hallen 13 en 16 van Messe Düsseldorf zijn doorgaans volledig bezet door leden van Gimav. De Italiaanse fabrikanten en leveranciers van machines, apparatuur en speciale producten voor glasverwerking zijn samen goed voor meer dan 10.600 vierkante meter netto beursoppervlakte. De keuze voor Milaan is dan ook een flinke aderlating voor de Glasstec. Glasstec-directeur Birgit Horn heeft nog niet kunnen reageren. We spraken haar wel eerder dit jaar over het uitstellen van Glasstec. 

Opsteker voor VITRUM

Gimav komt tot deze keuze naar aanleiding van een inventarisatie onder haar leden. Een ‘overgrote meerderheid van de Italianen’ aangaf niet deel te nemen aan de 2021-editie van Glasstec. Naast de openlijk geuite wens om VITRUM te steunen, hebben meerdere factoren deze keuze beïnvloed. Gimav noemt de eigenaardige data van de uitgestelde Duitse beurs. Ook het grote aantal internationale spelers dat heeft besloten af ​​te zien van het evenement speelt mee. De aanhoudende problemen veroorzaakt door Corona zijn volgens Gimav eveneens van invloed.

Voor VITRUM is de keuze van Gimav juist een opsteker. VITRUM-voorzitter Dino Zandonella Necca in een reactie: ‘Dat in 2021 VITRUM boven Glasstec is gekozen is voor ons alle reden om een ​​geweldige editie te garanderen. Een editie die een zichtbare markering achterlaat en de weg wijst naar de nieuwe ingeslagen richting. VITRUM is van plan zijn rol in het voordeel van de hele internationale glasindustrie te versterken.’ Gimav en VITRUM hebben daar met nieuwe logo’s en een aangepaste strategie eerder dit jaar een eerste aanzet toe gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.