Nieuws
ISDE-subsidie

Isolerend dubbelglas en triple glas komen weer in aanmerking voor subsidie. Om subsidie te kunnen aanvragen moeten per leverancier de types isolatieglas op een materialenlijst vermeld staan. Het is de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) echter nog niet gelukt een volledige lijst met glascodes te publiceren. Pilkington Insulight is tot op heden het enige product dat op deze lijst vermeld staat.

Met ingang van 1 januari is de subsidie op isolatieglas verhuisd van de SEEH- naar de ISDE-regeling, de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Op hoogrendementsglas is er een subsidie van 35 euro per vierkante meter. Bij triple glas is dat 100 euro. Dit geldt voor beide soorten voor minimaal 10 en maximaal 45 vierkante meter glas met een Ug-waarde van respectievelijk minimaal 1,2 en 0,7 W/m2K. Ook al is de materalenlijst niet compleet, het is wel al mogelijk subsidie aan te vragen.

Maximaal aantal codes per productgroep

Vakgroep GLAS heeft met de RVO afgesproken dat er voor de materialenlijst per leverancier clusters van producten kunnen worden aangeleverd. Dit om te voorkomen dat de lijst honderden producten gaat bevatten. Het zou per leverancier om maximaal vier codes gaan maar van Pilkington Insulight isolatieglas zijn zes codes opgenomen en dat geldt ook voor de triple glas variant van dit product. Lees hier over het hoe en waarom van de materialenlijst in het kader van ISDE-subsidie.

1 reactie op “ISDE-subsidie: Insulight eerste isolatieglas op materialenlijst RVO

  1. Wyno Peeters schreef:

    De meest recente materialenlijst hoogrendementsglas voor de ISDE subsidie 2021 met betrekking tot isolatieglas is beschikbaar op:
    https://www.isde.nl/8203isde-subsidie-isolerend-glas.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.