Nieuws
glasstec

’s Werelds grootste glasbeurs glasstec is geannuleerd. De beurs van 2020 was verplaatst naar aanstaande juni maar ook deze versie gaat niet door. Messe Düsseldorf noemt de aanhoudende pandemie, de wereldwijde lockdown-maatregelen en internationale reisbeperkingen als redenen. De eerstvolgende internationale glasbeurs is Vitrum in Milaan. Die staat gepland voor dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 oktober.

De Messe heeft besloten om de volgende glasstec te houden van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 september 2022. Dit in samenwerking met de betrokken glasverenigingen en partners. Die data zijn conform de gebruikelijke tweejaarlijkse planning.

Omvang en kwaliteit

Erhard Wienkamp is algemeen directeur van Messe Düsseldorf. Hij geeft aan dat het succesvol houden van het evenement op de geplande data in juni onder de gegeven omstandigheden niet mogelijk is. ‘We kunnen de gebruikelijke omvang en kwaliteit niet garanderen. Dat komt door het huidige infectieniveau en de bijbehorende internationale lockdown-beperkingen. We maken het verschil door het hoge percentage internationale exposanten en bezoekers. Vooral als gevolg van de reisbeperkingen zou glasstec zijn status als ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor de glasindustrie niet waar kunnen maken. We hebben de situatie met onze partners opnieuw bekeken en er gezamenlijk voor gekozen de beurs van juni vroegtijdig te annuleren. De planningszekerheid van onze exposanten, bezoekers en dienstverleners heeft bij ons de hoogste prioriteit. Alle activiteiten zullen nu gericht zijn op een succesvolle glasstec 2022.’

In juni 2020 spraken we Birgit Horn, de directeur van glasstec. Zij legde toen in een video-interview uit waarom de beurs van 20 tot en met 23 oktober 2020 onmogelijk door kon gaan.

Hybride in 2022

De organisatoren werken voor 2022 aan een hybride beursbeleving om ook digitale deelname aan congressen en speciale evenementen als Glastechnologie live mogelijk te maken. glasstec 2022 opent in juni van dit jaar zijn registratieportaal voor geïnteresseerde bedrijven. Het glasstec-team staat klaar om alle vragen van alle exposanten, bezoekers en media te beantwoorden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.