Glas in Video
Pilkington

PHYSEE Group en NSG Group hebben hun krachten gebundeld om meerdere kantoorgebouwen in Europa duurzamer te maken met in totaal 15.000 SmartWindows. NSG Group is het moederbedrijf van Pilkington Nederland uit Enschede.

Met de samenwerking komen de technische kennis en testmogelijkheden van de NSG Group en de innovatieve sensortechnologie van PHYSEE bij elkaar. Meerdere locaties van de groep, waaronder Pilkington Nederland, gaan de sensoren van PHYSEE in isolatieglas assembleren. Zo ontstaan SmartWindows die daglicht optimaliseren en het binnenklimaat en het comfort in woningen en kantoren verbeteren. 

SmartWindows Pilkington

Alderlan Vitalino, Value Added Director Architectural Glass Europe NSG Group is blij met de gesloten overeenkomst. ‘De samenwerking met PHYSEE zal onze strategie van het leveren van glasproducten en diensten met een hoge toegevoegde waarde versterken. De markt heeft behoefte aan functioneel glas en de NSG Group wil door innovatie de meest vertrouwde partner zijn in alle segmenten waarin we actief zijn. Dit om snel en accuraat te reageren op de behoeften van de klant. Diverse NSG Group productielocaties in Europa zullen de PHYSEE-sensoren integreren in dubbel of triple beglazing die door ons voor SmartWindows zijn gemaakt.’ Pilkington Nederland nam recent in haar eigen hoofdkantoor in Enschede een slimme gevel in gebruik die meerdere functies combineert. TNO monitort de glasgevel die energie opwekt, waarin zonwering is geïntegreerd en die tevens verwarmt.

Bekijk hier de video van Discovery Channel over hoe PHYSEE en Pilkington Nederland ramen slim en toekomstbestendig maken.

Optimaal verwarmen en koelen

De PHYSEE-sensoren in de ramen meten licht, luchtkwaliteit en temperatuur. De informatie wordt gebruikt om gebouwen optimaal te koelen, verwarmen en/of verlichten. Dit vermindert volgens PHYSEE de energiekosten met maximaal 30 procent. Ook verhoogt het comfortniveau in het gebouw en draagt het systeem bij aan het welzijn en de gezondheid. PHYSEE claimt tot 18 procent meer productiviteit in werkomgevingen. ‘Wanneer het wordt geïntegreerd in isolatieglas zijn de mogelijkheden met betrekking tot comfort, geluidsbeheersing, veiligheid en beveiliging, vrijwel eindeloos.

Binnenklimaat in balans

PHYSEE gebruikt voor de aansturing van het binnenklimaat een besturingssysteem met de naam SENSE. Ferdinand Grapperhaus jr., CEO en mede-oprichter van PHYSEE Group is enthousiast. ‘Dit is de enige smart building technologie die het interieur van het gebouw openstelt voor de buitenwereld. Door middel van deze technologie verbinden wij kantoren met de natuur. Maak gebruik van het buitenklimaat om het binnenklimaat in balans te brengen en werk in gezonde en comfortabele gebouwen terwijl je energie en geld bespaart.’

PHYSEE’s oplossing levert ook waardevolle inzichten en biedt analyses voor gebouweigenaren en hun huurders. Grapperhaus benadrukt de voordelen van de deal. ‘Deze samenwerking met de NSG Group versnelt onze missie om bestaande en nieuwe gebouwen milieuvriendelijker te maken en tegelijkertijd het comfort van de gebruikers te verbeteren. Door onze krachten te bundelen, vergroten we ons bereik en zorgen we voor gezondere, duurzame en meer comfortabele kantoorgebouwen.’

V.l.n.r. Martijn Rietveld (Pilkington Nederland), Alderlan Vitalino (NSG Group), Noortje Jonkman (PHYSEE Group) en Sam Anders (PHYSEE Group).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.