Glas in Video
vacuümglas

In een hoekwoning in Culemborg is het standaard dubbelglas vervangen door FINEO vacuümglas. Veel particulieren kiezen voor verduurzaming van hun woning en dan is met het aanpakken van het glas de eerste winst snel gemaakt.

‘Keuze top markt’

Bewoonster Carla van Veghel twijfelde dan ook geen moment toen ze van het nieuwe, innovatieve glas hoorde. ‘Met dit glas gaan we in één klap naar de top van de markt: het isoleert als triple glas maar is dunner dan gewoon dubbelglas, zodat we de houten kozijnen konden behouden.’

Vacuümglas tot Ug 0,4 W/m2K

In de woning in Culemborg bevond zich, zowel beneden als op de verdieping, uit de jaren tachtig daterend dubbelglas, dus nog ongecoat. De isolatiewaarde (Ug) daarvan is 2,8 W/m2K, terwijl het hedendaagse HR++ 1,2 W/m2K of lager is. Ug is een maat voor de hoeveelheid warmteverlies, dus hoe lager de waarde hoe beter het glas. Van Veghel wilde echter meer: de thermische kwaliteit van triple glas. FINEO vacuümglas komt daar met een kwart van de dikte en ongeveer de helft van het gewicht precies op uit: 0,7 W/m2K. Wordt het glas als ‘hybride’ product gebruikt voor het maken van isolatieglas voor bredere sponningen dan is zelfs een Ug van 0,4 W/m2K haalbaar.

In de video legt Van Veghel uit hoeveel kubieke meter gas ze bespaart en waarom ze het vacuümglas gelaagd heeft laten uitvoeren.

1 reactie op “Vacuümglas: FINEO voor hoekwoning Culemborg

  1. Coez schreef:

    ….maar verdien je de giga meerprijs terug tov. levensduur/HR++ glas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.