Nieuws
Glas Trösch

Het Zwitserse familiebedrijf Glas Trösch gaat een nieuwe floatglasfabriek bouwen in Lommel. Met de productie is een investering van honderden miljoenen euro’s gemoeid, goed voor 300 directe banen. Dat lezen we op de site van De Tijd.

De floatlijn komt op een locatie van waar vroeger de glasfabrikanten Philips, Emgo en Ducatt aanwezig waren. De bestaande lijn was voor gloeilampen en later voor de productie van PV-panelen. De productie heeft niet het formaat van een ‘normale’ oven voor vlakglas op jumboformaat, maar zal worden aangepast.

Moeder van Scheuten

Glas Trösch is het moederbedrijf van Scheuten. De investering komt er kort nadat ook een Turkse glasgroep in Lommel een nieuwe fabriek had aangekondigd. Het gaat om Ciner, producent van hol glas (glazen en flessen).

Bedrag met acht nullen

De plannen voor de grote nieuwe fabriek werden dinsdagavond in Lommel gepresenteerd aan de buurtbewoners. Het gaat om een serieuze investering. ‘Een bedrag met acht nullen, meer mag ik er niet over zeggen’, zegt Donald Eshuis, projectleider voor Glas Trösch op de detijd.be. Letterlijk overgenomen van de site: ‘De fabriek zal 300 werknemers tellen, maar indirect zijn de activiteiten goed voor nog een duizendtal jobs, schat hij. De fabriek zal vlakglas maken dat door andere bedrijven wordt verwerkt tot bijvoorbeeld vensterglas. De productiecapaciteit komt overeen met glas voor 300.000 woningen.’

Lees het volledige bericht op de site van De Tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.