Glas in Video
Pieterman

Pieterman Glas- en Steentechniek uit Vlaardingen en Paal-Beringen (Blg) bestaat zeventig jaar. Reden voor het maken van een jubileumvideo die nu online staat.

Pieterman is een grote speler op het gebied van glasproductie- en glasbewerkingsmachines, gereedschappen en glasbeslag. Bij menig Nederlands en Belgisch bedrijf staan machines en producten als opslagrekken van één van de agentschappen van het bedrijf. Bekende (Italiaanse) namen als BOVONE, INTERMAC, FOREL, MOVETRO en RIGHETTI. En diezelfde bedrijven passen gereedschappen en materialen van het bedrijf toe of vallen voor glasbeslag terug op Pieterman-dochter MINUSCO BENELUX.

Expertartikel Pieterman

Waar komt Pieterman vandaan en hoe kijkt het management vooruit? In een expertartikel in GIB#3-juni 2023 blikken we terug met Dick de Jong. Hij is één van de grondleggers, voormalig aandeelhouder en als commercieel directeur jarenlang het gezicht van de onderneming. In het tweede deel van het artikel, dat later dit jaar verschijnt, nemen we drie belangrijke trends door met de directie van nu, bestaande uit Bas de Jong en Eddy Indesteege.

Jubileumvideo

In de jubileumvideo komt naast Dick de Jong de huidige directie van Pieterman aan het woord. Bas de Jong en Eddy Indesteege vertellen over de groei van de onderneming en waarom ze zo trots op het bedrijf zijn.

Preview

Freelance hoofdredacteur Marco Groothoff van Glas in Beeld was aanwezig tijdens het maken van de jubileumvideo. Hij maakte een korte ‘making off’. Hierin vertelt Dick de Jong over de introductie van isolatieglas in Nederland en België. Zoon Bas is er trots op dat zijn vader nog zo fit kan meewerken aan de video en compagnon Indesteege vindt ‘dat er muziek in Pieterman zit.’

Meer over Pieterman Glas- en Steentechniek lees je op onze site.

Hieronder kun je het volledige artikel downloaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.