Glas in Video
glasvlog

Robèrt Rommers is verkoopleider Nederland bij Pieterman Glastechniek. Hij is bij Qbiq Systeemwanden in Alphen aan de Rijn waar een nieuwe Intermac snijtafel voor gelaagd glas wordt geïnstalleerd. Rommers vertelt dat de installatie is vertraagd doordat leveringen vanuit Italië zo goed als onmogelijk waren de afgelopen twee maanden, maar de tafel kan nu toch echt in gebruik worden genomen. Hij is verder verheugd te kunnen melden dat de levering van nog drie van dergelijke Intermac glassnijlijnen in opdracht is. ‘Het is zelf zo druk dat we een vacature hebben voor een technieker’, aldus Rommers in zijn glasvlog.

Glasvlogs uit de frontlinie wordt mede mogelijk gemaakt door AGC Glass, tevens de sponsor van de cover van ons volgende magazine. Naast het plaatsen van het filmpje belonen we alle inzenders met een plekje op de cover van die juni-uitgave. Heb je een filmpje? App die dan naar 06 53 930 032.

Oproep: doe mee en app je glasvlog!

In navolging van de berichten uit de Frontlinie dagelijks op televisie plaatst ook Glas in Beeld vlogberichten. Laat in je glasvlog weten hoe het is op de bouw, in het magazijn, in de productie of op kantoor. Vertel ons waar je qua veiligheid tegenaan loopt, hoe de vlag van je bedrijf erbij hangt, etc. De ingestuurde filmpjes worden geplaatst op glasinbeeld.nl en dagelijks ververst in onze rubriek Glas in Video. Zie hieronder de oproep van Marco Groothoff, hoofdredacteur van Glas in Beeld, en alle ingestuurde glasvlogs.

Appen mag ook naar: 06 53 93 00 32.

Jaap van Pelt (Pilkington)

Jaap van Pelt is accountmanager van de regio Zuid-West bij Pilkington Nederland. In deze glasvlog vanuit Rotterdam vertelt hij dat het werk goed doorloopt, maar er zijn ook veel veranderingen. ‘Op kantoor is de bezetting minimaal, er wordt nog volop van huis uit gewerkt en voor klanten is er een online tool gemaakt voor digitaal bestellen. Het nieuwe werken is online en ik moet zeggen dat werkt erg goed en heeft zo zijn voordelen’, aldus Van Pelt.

Bram Schrijver (NISBA)

Bram Schrijver is trots op zijn zoon Jerri die met NISBA een handige tool heeft ontwikkeld voor glaszetters. Het gaat om een digitale opmeet assistent genaamd… BRAM. De opmeet app bespaart tijd bij het opmeten en legt simpel en snel de situatie en omstandigheden vast bij een klant. ‘Geen gekrabbel meer op een kladblok, onleesbare handschriften behoren tot het verleden’, legt Bram Schrijver uit. ‘Niet alleen de glassector zelf maar ook wij als toeleveranciers en softwareontwikkelaars gaan door in deze moeilijke tijden’, aldus Schrijver in onderstaande glasvlog.

Vincent Hulleman (AGC)

Vincent Hulleman, productmanager FINEO bij AGC Glass Nederland, is in Beuningen waar een reportage wordt gemaakt over de toepassing van FINEO vacuümglas. Een voormalig klooster herbergt negentien appartementen en twee ateliers. De bewoners zijn kunstenaars, muzikanten en dichters. Cobi van Hemmen, de eigenaresse van het pand, heeft besloten de appartementen verder te verduurzamen om te beginnen met het vervangen van het enkel- en dubbelglas van één van de ‘koudste’ appartementen. De bewoner ervan, kunstenaar en tentoonstellingsmaker Casper ter Heerdt, is net als Van Hemmen enthousiast over de verbetering. ‘Het is prachtig om in een oud pand te wonen maar je wilt wel het comfort van vandaag de dag. Met dit glas kan dat: je behoudt de uitstraling, hebt geen dikke kozijnen nodig en hebt toch optimale warmte-isolatie.’

Pim Rutgers (PHYSEE) en Sam Kin (Kindow)

Pim Rutgers, Head of Development bij PHYSEE, en Sam Kin, mede-oprichter van Kindow, zijn in het Living Lab van PHYSEE in Delft. In het lab is te zien hoe de innovatieve systemen van PHYSEE in de praktijk werken. Zo ook de slimme glasgevel van PHYSEE, Kindow en Luxaflex. De gevel genereert energie en verhoogt tegelijkertijd het comfort en de productiviteit door daglichtoptimalisatie. Het gevelconcept bestaat uit de energiezuinige, slimme glasgevel van PHYSEE en de intelligente rolgordijnen van Kindow. Luxaflex levert de mechanische systemen en een premium zonweringsdoek. In hun vlog vertellen Rutgers en Kin dat het lab momenteel alleen virtueel bezocht kan worden. Ook wordt de gevel met webcams in de gaten gehouden zodat PHYSEE op afstand kan testen en meten.

Luc van Lindt (zoon van Wim)

Luc van Lindt (9 jaar) gaat vandaag net als vele duizenden kinderen voor het eerst sinds de lockdown weer naar school. Of Luc ooit in de voetsporen van zijn vader Wim zal treden (directeur van Stolker Glas), is nog even afwachten, maar hij is al net zo gek van glas. In het filmpje demonstreert hij zijn klasgenootjes hoe sterk gelamineerd glas is. Hoewel de opname al weer enkele maanden oud is, leek het ons leuk de video te bewaren voor de eerste schooldag na weken ‘gedwongen’ thuis blijven. We kunnen als sector tenslotte niet vroeg genoeg beginnen jongeren te enthousiasmeren voor het werken met dit zo veelzijdige materiaal. Dankjewel Luc voor deze leerzame glasvlog!

Eddy Visser (Visser Spiegels & Glas)

Eddy Visser van Visser Spiegels & Glas uit Duiven laat ons in zijn glasvlog zien dat van al het personeel eerst de temperatuur wordt opgemeten voordat ze aan het werk mogen. Bij Visser staat de meter op 36,3 dus hij mag door. En dat geldt ook voor zijn bedrijf waar volgens de voorwaarden het RIVM wordt gewerkt en nog volop wordt geproduceerd. Hieronder de vlog van Visser en alle eerdere inzendingen. Ook een glasvlog waaruit blijkt dat de glassector nog volop aan de slag is? Doe mee!

Thomas Andriessen (VIAVAC)

Thomas Andriessen, marketing manager bij VIAVAC in Lopik, toont ons een primeur: de 10.000ste geproduceerde machine. VIAVAC is producent van vacuüm hijsgereedschap, zoals de GBL die door zijn compactheid breed inzetbaar is. De GBL wordt onder meer gebruikt bij het plaatsen van grote glazen gevelelementen, voor het hijsen van ruiten tussen gevel en steiger door en bij het plaatsen van lange glaspanelen voor serres.

Mathijs van de Vliet (Peutz)

Mathijs van de Vliet, adviseur van Peutz Geveltechniek uit Zoetermeer, test een loopbrug op Schiphol. Hij test de raamkozijnen op wind- en waterdichtheid door water op de kozijnen te spuiten in combinatie met een drukverschil op de gevel. Test geslaagd, evenals deze glasvlog!

Suzanne Evers (Evers & Evers Glas)

Suzanne Evers van Evers & Evers Glas uit Helmond vertelt in haar glasvlog dat het bedrijf gewoon doorwerkt, maar wel in aangepaste vorm. ‘De medewerkers werken in twee teams: een team blauw en een team rood. We zorgen er ook voor dat we niet met twee mensen in een bedrijfsauto zitten maar er met een auto achteraan rijden’, aldus Evers in haar glasvlog die u hier volledig ziet.

Peter van Dijk (Kenniscentrum Glas)

De cursussen liggen stil, maar Kenniscentrum Glas adviseert en inspecteert ook in deze tijden nog dagelijks. Ook de glasdikteberekeningen voor het bepalen van de juiste glassamenstelling gaan gelukkig door. In zijn glasvlog laat technisch adviseur van het kenniscentrum Peter van Dijk zien waarom hij in Amsterdam is. Het gelaagde glas van de glazen balkons delamineert en onderzoek is geboden.

Stefan Willems (AGC)

Stefan Willems, vestigingsleider van AGC Nijmegen, laat in zijn glasvlog zien wat voor maatregelen er zijn genomen op zijn vestiging. Zo is er een klantzone ingericht zodat het glas veilig kan worden opgehaald. ‘De klanten respecteren op deze manier dat wij de veiligheid van hen en onze medewerkers waarborgen’, aldus Willems in onderstaande glasvlog uit Nijmegen.

Pierre Overdijk (Glas XL Overdijk)

Pierre Overdijk, DGA van Glas XL Overdijk uit Moordrecht, praat ons in zijn glasvlog bij over de renovatie van het Melkhuis in het Vondelpark waar het glas is vervangen. Het project is gisteren opgeleverd. Overdijk: ‘Ik ben hier in het meest besproken park van ons land. En zoals als Johan Cruijff reeds zei “Elk nadeel heeft z’n voordeel”. Ons voordeel is dat we vanuit Moordecht in de helft van de tijd hier naar toe rijden en bovendien is het restaurant gesloten.’

Erik Timmermans

Erik Timmermans, DGA van Timmermans Hardglas uit Hardenberg, toont ons in deze eerste ‘Glasvlog’ welke maatregelen hij heeft genomen in zijn bedrijf om door te kunnen met het werk. Hij is positief en adviseert collega-bedrijven indien nodig gebruik te maken van de maatregelen van de overheid, zoals arbeidstijdverkorting.

Appen mag ook naar: 06 53 930 032.

Marco Groothoff (Glas in Beeld)

Een glasvlog van hoofdredacteur Marco Groothoff van Glas in Beeld vanuit een woning in IJsselstein. Het schemert, vandaar het korrelige beeld. Aanleiding: Mathijs van de Vliet van Peutz Geveltechniek maakt een thermografie. Het glas van de woning, gewoon dubbelglas op de begane grond en enkel glas boven, is vervangen door HR++. Door voor en na de vervanging de oppervlaktemperatuur van de puien te meten, is goed het verschil te zien: het nieuwe glas heeft het warmteverlies flink teruggebracht. Van de Vliet meet ook de luchtlekken. Hij zorgt met behulp van een ventilator voor een onderdruk in de woning waardoor met dezelfde warmtecamera goed te zien is waar zich warmtelekken bevinden. En er is nog een derde deelnemer aan deze glasvlog: fotograaf Monique van Zeijl heeft de vervanging van het glas reeds vastgelegd en is ook nu aanwezig om de thermografie te registreren. Glas in Beeld publiceert in juni een artikel over de vervanging van het glas en de metingen in de woning in IJsselstein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.