Glas in Video
glazen deuren

Interieurglas is ‘booming’ zoals ook blijkt uit een project in Uithoorn. Glass Inside uit Wateringen heeft daar in een appartementencomplex zeven deuren vervangen door verdiepingshoge (2.400 mm) glazen deuren en schuifwanden. De bewoner heeft het voorwerk zelf gedaan. Hij heeft de standaard stalen binnenkozijnen met bovenlicht en afgeslankte bovendorpel verwijderd en vervangen door lichteiken stijlen. Het in anderhalve dag gemonteerde interieurglas geeft het appartement een veel modernere uitstraling. Hoofdredacteur van Glas in Beeld Marco Groothoff bezocht het project tijdens de montage en doet videoverslag.

De bewoners van het appartement vonden zeven binnendeuren op een paar vierkante meter wat veel van het goede. Zo zaten de deuren van het toilet en badkamer elkaar alsmaar in de weg en ook de oubollige afsluiting van de gangkasten was hen een doorn in het oog. Het glas zorgt voor een complete metamorfose. 

V.l.n.r.: oude gangkastdeuren, nieuwe schuifdeuren met print, bestaande binnenpui en nieuwe Like Steel glaspui.

Like Steel

Met het vervangen van de deuren is de logistiek op een aantal plekken veranderd. De badkamer is ensuite geworden; de oude doorgang is dichtgemaakt ten behoeve van een bronzen spiegel van 1.000 x 2.4000 millimeter. De slaapkamer en het kantoor hebben een schuifdeur gekregen met geëtst glas. Die van de slaapkamer heeft een driedubbele functie daar de schuifdeur óf de slaapkamer afsluit, óf de badkamer óf volledig opzijschuift zodat beide ruimten open zijn.

Ook de doorgang van gang naar woonkamer heeft een volledig nieuwe look gekregen. De gipsen wand voorzien van kozijn met stompe deur is gesloopt en heeft plaatsgemaakt voor een Like Steel glaspui met taatsdeur. De woonkamer heeft veel invallend licht; de glaspui zorgt voor een mooie doorkijk en veel meer licht in de gang. Bij Like Steel is niet het stalen frame dragend maar geeft het glas de benodigde sterkte en stijfheid. Gemoffelde aluminium profielen zorgen voor de ‘staallook’.

Houtprint glazen deuren

Al het toegepaste glas is 10 millimeter dik gehard uitgevoerd. Het veiligheidsglas is transparant in de Like Steel pui, geëtst ten behoeve van de schuifdeuren van kantoor en slaapkamer en voorzien van houtprint voor de schuifkastenwand en de toiletdeur. De houtprint is identiek aan het lichteiken dat overal in het interieur terugkomt. Hiertoe is één van de eiken panelen die zijn toegepast in het interieur in een studio gefotografeerd. Het hoge resolutie bestand is geprint op folie dat via een sublimatietechniek op de achterzijde van de schuifdeuren en de toiletdeur is aangebracht. Een matwitte lak sluit de print af zodat er geen licht meer doorheen komt. De toepassing van een verdiepingshoge toiletdeur, geprint en taats uitgevoerd, komt niet vaak voor. Borstels op de kopse kanten zorgen voor een volledige afsluiting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.