Productnieuws
vacuümglas

AGC is een strategisch samenwerkingsverband aangegaan met PVC-kozijnproducent Salamander voor de markten DACH, Polen en Italië. De samenwerking behelst de integratie van FINEO vacuümglas in Salamander-ramen. Op de Fensterbau Frontale in Neurenberg in juli toont Salamander zo’n ‘raam van de toekomst’.

Salamander Industrie-Produkte, met hoofdzetel in Türkheim/Unterallgäu, Duitsland, is een familiebedrijf dat internationaal actief. Het bestaat uit drie bedrijfsdivisies. Met haar grootste divisie is Salamander naar eigen zeggen ‘één van de toonaangevende Europese kwaliteitsaanbieders van energiebesparende raam- en deursystemen’.

Ultraslank vacuümglas

FINEO vacuümglas is ultraslanke beglazing (vanaf 6 mm totale dikte) met hoge thermische en akoestische prestaties. Het glas heeft bovendien een betere lichttransmissie, een lager gewicht en is 100 procent recyclebaar. Salamander-ramen presteren in combinatie met FINEO beter op het gebied van warmte- en geluidsisolatie, winddichtheid en waterdichtheid. Het dunnere glas maakt het mogelijk slankere profielen te gebruiken. Gevolg: een efficiënt gebruik van grondstoffen en een lagere CO2-uitstoot.

Gamechanger

‘De gewichtsbesparing zorgt voor grotere raamoppervlakken en raamvormen’, zegt Co-CEO Till Schmiedeknecht van Salamander. ‘Die waren tot nu toe niet mogelijk in de PVC-sector en passen absoluut in de huidige tijdgeest. In het kort: de innovatieve combinatie van raam- en vacuümglas leidt tot een beter design, een hogere functionaliteit en een nog betere duurzaamheid. We zijn dan ook dolblij met de exclusieve samenwerking met AGC en ervan overtuigd dat dit een gamechanger is voor toekomstige raamsystemen.’

AGC kwam voor FINEO al eerder samenwerkingen overeen met Schüco en Deceuninck.

1 reactie op “Vacuümglas AGC in Salamander-ramen

  1. Johan Sloetjes schreef:

    Goedemiddag. Vacuumglas, wat een geweldige uitvinding! Op alle vlakken beter dan het traditionele glas en nog eens duurzaam ook. Hoe mooi is dat?! Complimenten!
    Ik ben een schuur op mijn erf aan het opknappen en wil daar graag oude staldeuren (totaal 3 meter breed en 2 meter hoog) vervangen door openslaande deuren met glas erin. Het liefst met dit vacuumglas. Kunt u mij een indicatie geven van de kosten voor dit glas? We kunnen er samen ook een show-project van maken…:). Ik hoor graag van u.
    Johan Sloetjes
    Opperduit 136, 2941 AM Lekkerkerk (06-10806362)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.