Nieuws
vacuümglas

Dakisolatie en verbeterd glas hebben het energieverbruik van de Koninklijke Schouwburg Den Haag flink gereduceerd. Met FINEO Heritage vacuümglas en Classico monumentaal glas van AGC Glass zit de schouwburg er weer warmpjes bij.

De Koninklijke Schouwburg Den Haag is één van de oudste schouwburgen van Nederland. Sinds 1804 is het historische pand in gebruik als theater. Ook gebouwen met een lange geschiedenis moeten voldoen aan de huidige eisen aan comfort en isolatie. Reden om de schouwburg in het hart van het centrum van Den Haag te verduurzamen.

Haags Klimaatpact

De schouwburg is met 300 andere organisaties in de stad aangesloten bij het Haags Klimaatpact dat onder meer streeft naar klimaatneutraliteit in 2030. De uitgevoerde verduurzamingsslag komt daaruit voort; in 2022 zijn de platte daken van de ‘nieuwbouw’ verduurzaamd en in de periode mei tot oktober van dit jaar de schuine oude daken en gevelopeningen.

Verduurzamen met vacuümglas

Koninklijke Woudenberg uit Ameide heeft het werk uitgevoerd in opdracht van de gemeente Den Haag. Architect van het project is MODUS architecten & ingenieurs uit Den Haag. Van der Vegt uit Bleskensgraaf heeft het glas- en schilderwerk uitgevoerd. Tot de verduurzamingsslag behoorde het met behulp van meerlaagse folie beter isoleren van het dak en het vervangen van het overwegend enkelglas door een monumentale versie van FINEO-vacuümglas en Classico monumentaal glas. Zo is de authentieke uitstraling gewaarborgd gebleven, maar wel met het comfort van nu. Van der Vegt heeft ieder glasvak apart ingemeten zodat er de originele kozijnen nauwelijks hoefden te worden aangepast.

Lees alles over vacuümglas op onze site. Download het volledige artikel over de toepassing van FINEO-vacuümglas en Classico monumentaal glas in de Schouwburg Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.