Productnieuws
Spiegel

AGC Glass Europe heeft de nieuwste versie van zijn loodvrije spiegel uitgebracht: Mirox 4Green+. Dit product heeft een beschermende coating op waterbasis en daarmee een nog lagere uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS).

Het volledig ondoorzichtige product is ‘ideaal voor spiegels met verlichting aan de achterzijde van het glas’.

Gezonde luchtkwaliteit

Het aanbod milieuvriendelijke spiegels van AGC draagt volgens het concern bij aan het behoud van een gezonde luchtkwaliteit. Het spiegelende vlakglas zorgt voor een vermindering van het gebruik van giftige stoffen zoals koper, ammoniak en lood. De coating van verf op waterbasis betekent het volgende voor de Mirox 4Green+ spiegel.

  • 20% Minder verf dan bij een standaard spiegel
  • De de verf bevat nog geen 10% aan organische oplosmiddelen
  • De uitstoot van VOS van de verf is 80% lager dan bij een standaard spiegel

‘Dit maakt Mirox 4Green+ een echt duurzaam product, omdat het bijna geen vluchtige organische stoffen uitstoot, waardoor het bijdraagt aan een goede luchtkwaliteit binnenshuis’, aldus AGC.

Welzijn werknemers

Mirox 4Green+ verbetert niet alleen bij aan de gezondheid van de gebruikers van het gebouw, maar ook de omstandigheden op de werkvloer. Dankzij de verf op waterbasis komt er tijdens het productieproces minder CO2 vrij (ongeveer 150 g CO2 /m2 minder). ‘Dat draagt ook bij aan het welzijn van onze werknemers.’ Mirox 4Green+ is volledig recyclebaar en heeft een nog lagere milieubelasting dan de Mirox MNGE. De Mirox MNGE draagt het Cradle to Cradle Certificied Bronze-keurmerk en Mirox 4Green+ zal hetzelfde certificeringsproces doorlopen.

Spiegel met verlichting

Mirox 4Green+ is volledig ondoorzichtig en daardoor ideaal voor toepassingen met achtergrondverlichting. De verf zorgt ervoor dat het licht niet verder reikt dan het gezandstraalde gedeelte van het glas. Mirox 4Green+ en Mirox MNGE zijn beide verkrijgbaar in vier kleuren: Clear, Clearvision, Bronze en Grey. Daarnaast kun je kiezen voor de SAFE+-folie, die zorgt voor meer veiligheid. Bij breuk houdt de folie het glas bij elkaar.

1 reactie op “Spiegel met verf op waterbasis van AGC Glass Europe

  1. Klaas de Wit schreef:

    Chemieproducent Fenzi bracht al in 2021een spiegelverf op waterbasis op de markt.
    Met een bericht uit SchildersVakkrant (nr. 18/2021) is er “volgens Fenzi
    met de Duralux Water Based een compleet assortiment loodvrije, verzilverende spiegelverven met extreem lage VOS-missies beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.